15.3.2022 klo 07:03
Uutinen

Gallup: Kolme neljästä yrittäjästä haluaa lisää rahaa puolustukseen

Yrittäjien mielestä Suomen puolustus kaipaa lisärahoitusta, kertoo tuore Yrittäjägallup.

Yrittäjistä 74 prosenttia on sitä mieltä, että Suomen tulisi lisätä puolustusmenoja.

–  Yrittäjien viesti on, että Suomen pitää lisätä puolustusmenoja ja tehdä järjestelyjä, jotka vahvistavat Suomen turvallisuutta. Kannatamme Suomen jäsenyyttä puolustusliitto Natossa, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

– Parasta yritysten tukemista on vahvistaa Suomen turvallisuutta ja vakautta.

Lisäksi yrittäjistä 52 prosenttia toteaa, että Suomen tulee vahvistaa kriisin sietokykyään pienentämällä julkista velkaansa

–  Kun on uhkaava naapuri, vahva talous vahvistaa kriisinsietokykyä, Pentikäinen sanoo.

Yrittäjägallupin mukaan noin kaksi kolmasosaa yrittäjistä kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Vastaajista 64 prosenttia oli tätä mieltä. Suomen Nato-jäsenyyttä vastusti 14 prosenttia vastaajista. 22 prosenttia vastaajista ei määritellyt kantaansa.

Järjestöiltä kannanotto

Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät kannustivat viime viikolla yhteisessä tiedotteessaan Suomen poliittista johtoa ja eduskuntaa edistämään määrätietoisesti Suomen Nato-jäsenyyttä.

Nato-jäsenyys vahvistaisi järjestöjen mielestä Suomen turvallisuutta, vapautta ja vakautta, selkeyttäisi Suomen asemaa, vähentäisi Suomeen kohdistuvaa maa- ja markkinariskiä sekä siten lujittaisi suomalaisen yritystoiminnan edellytyksiä.

Elinkeinoelämän mielestä Suomen pitää myös vahvistaa puolustusbudjettiaan, jotta puolustusvoimien suorituskyky on turvattu.

Yrittäjägallupin toteutti tutkimuslaitos Kantar. Tutkimuksessa haastateltiin 4.–9. maaliskuuta 1 293 yrityksen edustajaa. Virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Toimitus
Toimitus