11.3.2022 klo 13:00
Uutinen

Gallup: Nato-jäsenyydellä vahva kannatus yrittäjien parissa

Yrittäjien suuri enemmistö on Nato-jäsenyyden kannalla, kertoo tuore Yrittäjägallup.

Noin kaksi kolmasosaa yrittäjistä kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Tämä selviää tuoreesta Yrittäjägallupista.

Yrittäjägallupissa kysyttiin, ”pitäisikö Suomen liittyä Natoon”. Vastaajista peräti 64 prosenttia oli tätä mieltä.

Suomen Nato-jäsenyyttä vastusti 14 prosenttia Yrittäjägallupin vastaajista. 22 prosenttia vastaajista ei määritellyt kantaansa.

Yrittäjägallupin toteutti tutkimuslaitos Kantar. Tutkimuksessa haastateltiin 4.–9. maaliskuuta 1 293 yrityksen edustajaa. Gallupin virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Järjestöiltä kannanotto

Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät kannustivat torstaina yhteisessä tiedotteessaan Suomen poliittista johtoa ja eduskuntaa edistämään määrätietoisesti Suomen Nato-jäsenyyttä.

Nato-jäsenyys vahvistaisi järjestöjen mielestä Suomen turvallisuutta, vapautta ja vakautta, selkeyttäisi Suomen asemaa, vähentäisi Suomeen kohdistuvaa maa- ja markkinariskiä sekä siten lujittaisi suomalaisen yritystoiminnan edellytyksiä.

Elinkeinoelämän mielestä Suomen pitää myös vahvistaa puolustusbudjettiaan, jotta puolustusvoimien suorituskyky on turvattu.

– On eduskunnan tehtävä päättää Nato-hakemuksesta ulko- ja turvallisuuspoliittisen johdon huolella harkitsemasta esityksestä. Kansanedustajat on valittu kantamaan vastuu myös tästä asiasta. Asialla on myös nopeasti kasvava kansalaisten tuki. Kansanäänestys olisi riskialtis ja hidastaisi päätöksentekoa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen totesi tiedotteessa.

Toimitus
Toimitus