25.4.2020 klo 08:52
Uutinen

Gloun hammashoitolassa laitetaan suu kuntoon

Korona on pistänyt kaikki yritykset tiukille. Hammashoitola Glon yrittäjä toivoo, että tämän vaikeimman ajan selviäsi jotenkin läpi.

Hammashoitola Glo sijaitsee Nurmeksessa ja sen yrittäjänä ja suuhygienistinä toimii pirteä nainen nimeltään Anna Puoskari. Vastaanotto on perustettu vuonna 2009, joten jo yhdestoista vuosi on menossa.

Suuhygienistin pitää olla aina Valviran hyväksymä laillistettu ammattihenkilö.

– ​Katson ensin hampaiston läpi, onko korjaavan hoidon tarvetta ja tarvitaanko aika hammaslääkärille. Nykyiset hoidot ovat kivuttomia, Puoskari kertoo.

Hammashoitolassa suuhygienistin tekemiin hoitoihin kuuluu hammaskivenpoisto ultraäänellä tai käsi-instrumenteilla, tarpeellinen fluorihoito, pastapuhdistus ja halutessa soodapuhdistus.

– Soodapuhdistukset ovat hyvin yleisiä ja suosittuja asiakkaiden keskuudessa. Siinä poistetaan tehokkaasti hampaan pinnoilla, hammasväleissä ja uurteissa olevat pinnalliset värjäytymät. Soodapuhdistus tapahtuu soodajauheen ja vesi-ilmasuihkun kanssa, Puoskari valaisee.

Korona on pistänyt Puoskarin hammashoitolan niin kuin kaikki yritykset tiukille. Anna Puoskari toivoo, että tämän vaikeimman ajan selviäsi jotenkin läpi.

– Asiakkaitahan minulla riittää, mutta nyt on kannettava oma vastuu tässä vaikeassa tilanteessa. Teen kuitenkin nyt jonkun verran hoitoja, jos itse pysyn terveenä ja asiakkaat ovat myös terveitä. Riskiryhmiin kuuluvat asiakkaat hoidetaan sitten tämän tilanteen jälkeen, Puoskari kertoo.

Puoskarilla on kolme lasta, jotka nyt ovat kotikoulussa. Perheen vanhemmat vuorottelevat kotona, joten senkin takia suuhygienistin töitä on vähemmän.

Työn vastapainoksi Puoskari harrastaa ulkoilua lasten ja koirien kanssa. Golf on tärkeä harrastus hänelle kesäisin. Talvellakin sitä voi harrastaa simulaattorilla.

– Kolmen lapsen äitinä ei ainakaan ole vapaa-ajan ongelmia. Aina on kotitöitä, jos mitään muuta ei ole, Puoskari sanoo.

Tällä hetkellä koronasta johtuvan poikkeustilan vuoksi myös Anna Puoskari on huolissaan toimeentulostaan. Huolet vaikuttavat jopa yöuneen.

– Kun menot karsii pois, niin kyllä minä pärjään. Jotenkin on vain tultava toimeen tämä väliaika. Uskon että tilanne normalisoituu, kunhan koronapandemia menee ohi. Toivottavasti vaan säilytään terveenä, Puoskari miettii toiveikkaana.

Teksti ja kuva: Ulla Korkatsu