6.2.2017 klo 08:55
Uutinen

Gurkhali ammentaa Nepalin rikkaasta ruokakulttuurista

Forssan Hämeentiellä avattiin nepalilainen ravintola Gurkhali tammikuun alkupuolella. Yrittäjä Aryal Prajwal arveli nepalilaisen ruuan kiinnostavan forssalaisia.

Nepalin keittiössä on mistä ammentaa, sillä Nepalin alueella on 64 erilaista kulttuuria. Jokaisella niistä on oma keittiönsä. Tämä selittää sen, miksi tammikuussa Forssassa avatun Gurkhalin ruokalista on niin laaja.

– Ruokalistaa on helppo muokata. Aina löytyy uudenlaisia tapoja laittaa esimerkiksi kanaa. Itsekin pidän vaihtelevista ruuista, en jaksa kovin kauaa syödä samaa ruokaa, kertoo yrittäjä Aryal Prajwal.

Prajwalille on tärkeätä, että ruokalistalta löytyy aina jokaiselle jotakin. Siksi esimerkiksi lounasbuffetissa on aina kasvisruokavaihtoehto ja vegaaninen vaihtoehto. Perinteisen naan-leivän lisäksi tarjolla on gluteeniton vaihtoehto.

Gurkhalissa on aito tandoori-uuni, jossa paistetaan leivät ja grillataan muun muassa kanat.

– Nepalilainen ruoka ei välttämättä ole kovin tulista. Jos pitää tulisesta ruuasta, sen saa niin tulisena kuin asiakas haluaa. Ei tarvitse valita ruokaa sen mukaan, kuinka monta chilin kuvaa sen vieressä on. Ruuan voi pyytää vaikkapa kokonaan ilman chiliä.

Gurkhali toimii kolmen yrittäjän ja muutaman työntekijän voimin. Lue lisää Forssan seudun Yrityssanomista, joka ilmestyi 1.2.2017. Pääset näköislehteen tästä >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi