Ilmastoin ja Pelti Hakala Oy
22.3.2024 klo 19:16
Uutinen

Haku päällä koko ajan

Noormarkun Yrittäjät ry:n jäsen Ilmastointi ja pelti Hakala Oy juhlii tänä vuonna 15-vuotistaivaltaan. Yrityksen toimitusjohtaja Henrik Hakala toteaa, että suurimmat haasteet alallla on työvoiman saannissa, ja haku onkin päällä koko ajan.

Ilmastoin ja Pelti Hakala Oy

Yrittäjä Henrik Hakala kertoo, että yrityksen tarina alkoi hänen autotallistaan vuonna 2009.

– Toiminimestä kasvoi parissa vuodessa osakeyhtiö ja ensimmäinen työntekijä palkattiin 2010. Työtilaukset kasvoivat ja henkilöstö vahvistui määrätietoisesti. Vuonna 2018 Ilmastointi ja Pelti Hakala Oy rakensi uudet 800-kerrosneliöiset tuotanto- ja toimistotilat Poriin. Halli valmistui maaliskuussa 2019.

Yrityksen päätoimiala ovat ilmastointi- ja peltityöt sekä ilmastointihuollot, ja yritys palvelee sekä yritys- että kotitalouasiakkaita pääasiassa Satakunnan alueella.

– Meille tärkeitä asioita ovat paikallisuus, aikatauluissa pysyminen ja laatu. Teemme ihan pienistä hommista, isoihin urakoihin, ja miten sen sanoisin, mutta siinä tuli se pääasia, eli kaikki mahdollinen tähän alaan liittyvä homma, Hakala summaa.

Hakalan yritys työllistää 20 ammattilaista. Haasteita yrittäjä kertoo alalla olevan pääasiassa osaavan työvoiman saannissa.

– Ehkä haasteita on ollut osaavan työvoiman hakemisessa, koko ajan on ollut haku päällä. Onneksi on ollut alihankkijoita tarpeen tullen. Osaavan työvoiman löytäminen on ehkä ollut se suurin haaste.

Haasteiden vastapainona yritys on pitänyt linjansa ja töitä on riittänyt tasaisesti.

– Positiivista on ollut markkinoista riippumatta hommia tasaisesti. Se varmaa kertoo osittain siitä, että meillä on ollut hinnoittelu ollut kohtalaisen tasaista. Vaikka on ollut kovia aikoja, niin ei lähdetä hintoja polkemaan. Meillä on paljon puitesopimuksia kaupunkien, kuntien sekä hyvinvointialueen kanssa, niin sieltä tulee sitten koko ajan kuormaa lisää, eli työllistävää tasapainoa tulee myös sieltä tällaisena hiljaisena aikana, kun rakentaminen hieman hiipuu, siellä aina kuitenkin tehdään jotakin.

Yrittäjä on Noormarkun Yrittäjät ry:n jäsen.

– En ole ollut kovin aktiivisesti mukana yrittäjäyhdistyksen toiminnassa, mutta on hyvä, että paikallisesti on oma yhdistys, josta on mahdollisuus saada apua tarvittaessa, Hakala toteaa.

Noormarkun Yrittäjät ry ja Uutisluotsi aloittavat juttusarjan, jossa esitellään paikallisen yrittäjäyhdistyksen jäseniä. Lehden lisäksi juttu julkaistaan Noormarkun Yrittäjien verkkosivuilla.

Markus Råman
Noormarkun Yrittäjät