2.2.2022 klo 08:56
Uutinen

Helsingin Yrittäjät: Yksityisen hoidon tukien korotukset helpottavat yksityisten varhaiskasvatuspalveluiden tarjoamista Helsingissä

Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta on päättänyt yksityisen hoidon tuen kuntalisien korotuksista päiväkotihoidossa (1.6.) ja esiopetusta täydentävässä varhaiskasvatuksessa (1.8.). Lisäksi yksityisen palveluntuottajan esiopetuskorvausta korotetaan ja käyttöön otetaan sisaruskorvaus (1.8.). Helsingin Yrittäjät on pitkään vaatinut yksityisen hoidon tukien korottamista vastaamaan varhaiskasvatuksen kustannusten kasvua viime vuosina.

Yksityiset palveluntuottajat ovat olleet huolissaan mahdollisuuksistaan tarjota varhaiskasvatuksen palveluita Helsingissä ja odottaneet pitkään kustannusten nousun huomioimista yksityisen hoidon tuissa. Tulevat korotukset tukevat perheille tarjolla oleviin varhaiskasvatuksen palveluiden moninaisuuden säilymistä.

– Nyt tehdyt korotuspäätökset ovat oikean suuntaisia ja välttämättömiä. Ne eivät kuitenkaan vielä riitä kattamaan useamman vuoden kustannuskehitystä ja korvaustaso on esimerkiksi Espoota jäljessä, toteaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Helsingin Yrittäjät pitää tärkeänä, että kustannuskehitys korotustarpeineen on vuotuisen tarkastelun kohteena. Sisaruskorvauksen osuutta ei tulisi rahoittaa yksityiselle varhaiskasvatukselle varatusta erästä, vaan helsinkiläisten lapsiperheiden yhdenvertaisuuden pohjalta Kaskon yleismäärärahoista, kuten asiakasmaksulain mukaiset hyvitykset.

Yksityinen varhaiskasvatus ja esiopetus täydentää ja monipuolistaa kunnallisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palveluverkkoa, lisää asiakkaiden valinnanmahdollisuuksia sekä tukee lähipäiväkotiperiaatteen toteutumista Helsingissä. Yksityinen varhaiskasvatus tarjoaa myös monipuolisia vieraskielisiä, pedagogisia sekä muun muassa musiikkiin, liikuntaan, luontoon ja kestävään kehitykseen painottuvia palveluita. Yksityistä varhaiskasvatusta tarjoavien yritysten palvelut ovat myös mitatusti laadukkaita ja kustannustehokkaita.

Lisätietoja:

Tiina Oksala

Tiina Oksala

Toimitusjohtaja
Helsingin Yrittäjät