5.7.2018 klo 07:34
Uutinen

Herttaista palvelua asemapaikalla

Cafe Hertta Kemi sijaitsee idyllisessä ja puistomaisessa miljöössä, Kemin rautatieaseman vanhassa asemaravintolassa. Kahvilatila on saneerattu, mutta tilasta huokuu myös entisaikojen henki; alue tuo monelle kemiläiselle mieleen nostalgisia muistoja.

Cafe Hertta Kemin toiminta käynnistyi tämän vuoden alussa. Samalla se liittyi Kemin Yrittäjiin.

Cafe Hertta on perheyritys, Seppälän perheen lisäksi kahvilassa työskentelee kolme työntekijää sekä kolme tarvittaessa töihin kutsuttavaa. Kahvilan valikoimiin kuuluu makeat ja suolaiset kakut, piirakat, pullat… Myös itsetehdyt jäätelöt ovat maistuneet asiakkaille.

Junamatkailijat ja paikalliset asukkaat ovat löytäneet paikan hyvin.

– Kahvila on otettu todella hyvin vastaan. Meillä käy kaikenikäisiä asiakkaita, lapsiperheitä ja iäkkäämpää väestöä, Norma Seppälä sanoo hymyillen.

Ennen juhannusta Hertta avasi myös kesäkahvilan terasseineen. Sekä kahvilaan että terassille on esteetön kulku.

Cafe Hertalla on vuokrattavana juhlatila Ratapihan Ruustinna (entinen VR:n kerhotalo) erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Tila on noin 100 vieraalle.

Yritys tarjoaa myös majoituspalveluja. Osa Putiikkihotelli Kemin majoitustilasta sijaitsee kahvilan yläkerrassa, huoneistot VR:n entisessä rivitalossa. Vuodepaikkoja alueella on 42.

– Meillä yöpyneet matkanjärjestäjät ovat kehuneet majoitustamme erilaiseksi ja kodinomaiseksi, Norma Seppälä kertoo.

Hertta on järjestänyt mm. yhteistyössä Meri-Lapin Matkailuoppaat ry:n kanssa rautatieaseman alueella Unelmien ulkoilupäivän koko perheelle.

Katariina Seppälä kehottaa yrittäjiä ottamaan rohkeasti yhteyttä yhteistyön ideoimiseksi ja kehittämiseksi.

– Me yrittäjäthän ”puhallamme samaan hiileen”, jotta paikallinen toiminta elävöityisi ja asukkaat innostuisivat liikkeelle entistä enemmän, Katariina Seppälä ja Norma Seppälä sanovat.

Cafe Hertan aukioloajat myötäilevät juna-aikatauluja. Se on avoinna arkisin klo 6.30-20 ja viikonloppuisin klo 8-20. Arkisin tarjoillaan aamupalaa klo 6.30-8.30.