23.6.2020 klo 14:54
Uutinen

Huawei esitteli ”raskaan sarjan” tehotabletin – Pc-tila ja pitkä akunkesto puoltavat työkäyttöä

Tablet-markkinoilla vallitsee hybridilaitteiden trendi. Siihen Huawei yrittää iskeä uusimmalla tablet-mallillaan.

Huawei tuo eloa Applen hallitsemille tablet-markkinoille lähinnän työkäyttöön suunnitellulla MatePad Pro -tablet-mallilla. Se tulee Suomessa myyntiin kahtena versiona, joista toinen tukee 4G-mobiiliverkkoyhteyttä. Tabletin hinnat alkavat 599 eurosta.

Maailmalla tablet-markkinoilla on ollut havaittavissa selkeä trendi, joka suosii irroitettavalla näppäimistöllä varustettuja malleja, niin sanottuja hybridilaitteita. Niiden osuus kokonaismarkkinoista on runsaat 56 prosenttia. Tästä joukosta suurin osa on Applen iOS-laitteita. Tällä hetkellä kaikki Applen tabletit mini-versiota lukuun ottamatta tarjoavat mahdollisuuden laitteeseen kiinnitettävään näppäimistöön.

”Perinteisten”, ilman fyysistä näppäimistöä varustettujen tablettien myynti on sen sijaan laskenut selvästi viime vuodesta. Tämä selviää markkinatutkimusyhtiöiden tilastoista.

Maailmantilaston kakkosena Applen jälkeen tulee Samsung, joka onnistui kasvattamaan tablet-toimitusten määrää myös alkuvuoden koronaepidemian aikana.

Kolmantena on Huawei, jonka tablet-toimitukset ovat laskeneet viime vuodesta. Huaweilla on ollut erityisen hankalaa Kiinan markkinoiden ulkopuolella. Kiinan kotimarkkinoillaan sen onnistui päihittää alkuvuonna Apple.

Akun kesto 12 tuntia, pikalataus helpottaa käyttöä

Huawein uusi tablet on varustettu luovaa työkäyttöä helpottavalla kosketuskynällä ja fyysisellä näppäimistöllä, jonka voi irrottaa laitteesta ja jota voi käyttää suojakuorena. Tabletissa on 10.8-tuumainen näyttö. Laitteen paksuus on 7,2 millimetriä ja painoa sillä on 400 grammaa.

Huawein uutuus soveltuu myös raskaampaan työkäyttöön, sillä laite on varustettu kahdeksanytimisellä järjestelmäpiirillä sekä tehokkaalla grafiikkasuorittimella. Keskusmuistia on kuusi gigtavua ja sisäistä tallennustilaa 128 gigatavua. Tallennuskapasiteettia voi lisätä muistikortilla.

Monelle käyttäjälle tärkeä akun kesto on hyvää tasoa, sillä virtaa pitäisi yhdellä latauksella riittää valmistajan ilmoituksen mukaan 12 tunniksi. MatePad Pro tukee pikalatausta, jonka ansiosta 30 minuutin latauksella käyttöaikaa saa kolme tuntia.

Työkäyttöä ajatellen kätevä ominaisuus on mahdollisuus jakaa kosketusnäytölle kaksi sovellusta rinnakkain. Kun näppäimistö on kiinnitetty laitteeseen, käyttäjä voi aktivoida pc-tilan, joka tarjoaa tietokonemaisen työpöytänäkymän.

Tabletin mukana tulevaa M-Pencil -kosketuskynää ladataan kiinnittämällä se tabletin kylkeen. Kolmenkymmenen sekunnin lataus tuo kynälle 10 minuuttia käyttöaikaa.

Kuva: Huawei

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi