IPS-palvelu yhdistää rekrytointitarpeet ja motivoituneen työvoiman

Jopa joka toisella suomalaisella esiintyy mielenterveyden häiriöitä elämänsä aikana, mutta ne eivät poista mahdollisuuksia menestyä työelämässä. IPS-työhönvalmennuksessa olevilla henkilöillä on mielenterveyden häiriö, johon he saavat hoitoa ja kuntoutusta. Sairaus ei ole este työnteolle, kun rinnalla kulkee IPS-työhönvalmennuksen ammattilainen.

Pohjanmaan hyvinvointialueella pilotoidaan IPS – Sijoita ja valmenna! -kehittämishanketta. IPS- toimintamallin mukaisella työhönvalmennuksella edistetään mielenterveyskuntoutujien paluuta tai pääsyä työmarkkinoille, sekä työssä pysymistä.

IPS-työhönvalmennus on työnantajalle maksuton palvelu, jossa yhdistyvät työnantajan rekrytoinnin tarpeet ja työhönvalmennuksessa olevan työnhakijan osaaminen ja vahvuudet. Lähtökohtana on työnhakijan oma kiinnostus ja halu työelämään, joten luvassa on motivoitunut työntekijä. Työnkuva räätälöidään sekä työnhakijan että työnantajan toiveiden mukaisesti. IPS-työhönvalmentaja osallistuu työn perehdytykseen ja on koko työyhteisön apuna kaikissa eteen tulevissa tilanteissa sekä neuvoo työnantajaa eri tukien hakemisessa. IPS-palvelu tapahtuu pääosin työpaikalla ja jatkuu työsuhteen alkamisen jälkeen niin pitkään kuin on tarve.

Monimuotoisuus voimavarana

Työpaikalla monimuotoisuus on voimavara ja monenlaisista työntekijöistä koostuvat työyhteisöt ovat tutkimusten mukaan hyvinvoivia ja innovatiivisia. IPS-palvelun avulla edistät työnhakijoiden tasa-arvoa ja osallisuutta työmarkkinoilla, sillä työllistyminen on olennainen osa yhteiskunnan osallistumista. IPS-työhönvalmennus sopii yritykselle, jolla on avoin mieli ja halu kokeilla uutta tapaa löytää osaava ja motivoitunut työntekijä.

Kiinnostuitko IPS-työhönvalmennuksesta?

Etsimme yrityksiä mukaan yksilöllisen työhönvalmennuksen toteuttamiseen. Työtehtävät voivat olla kestoltaan eri mittaisia, toistaiseksi voimassa olevia tai määräaikaisia. Työsuhteen alussa työnhakijaa usein kiinnostaa osa-aikainen tehtävä. IPS-työhönvalmennukseen osallistuneet työnhakijat ovat työllistyneet muun muassa puhtaanapidon, logistiikan ja kaupan aloille sekä erilaisiin avustajien tehtäviin ja it-alalle. Yritykselläsi on turvallista palkata mielenterveyskuntoutuja alkuun, vaikka vain muutamaksi tunniksi viikossa, kun IPS-työhönvalmentaja antaa tietoa ja tukea kokoa prosessin ajan.

Lue lisää IPS-palvelusta: https://pohjanmaanhyvinvointi.fi/tietoa-meista/hankkeet/ips-sijoita-ja-valmenna/

Ole yhteydessä

IPS-työhönvalmentajat Eija Seppelin ja Nita Nåhls tulevat mielellään kertomaan palvelusta lisää ja kartoittamaan mahdollisuuksianne työnhakijan työllistymiseen – tämä ei sido sinua mihinkään!

IPS@ovph.fi

Nita Nåhls – Työhönvalmentaja p. 040 137 1472 nita.nahls@ovph.fi
Eija Seppelin – Työhönvalmentaja p. 040 137 1347 eija.seppelin@ovph.fi