Mikkelin yhteistyökumppanit
24.1.2017 klo 10:53
Uutinen

Itsenäisyys ja pimeät talvi-illat

Innovatiivisuudella, luovuudella, hulluudella sekä itsenäisyydellä on perinteitä yrittäjäksi ryhtymisellä. Näillä sanoilla moni (yksin-) yrittäjä, itseni mukaan lukien, kuvailisi motivaatiota aloittaa tai ylläpitää yritys. Yrittäjyys on minulle ilo toteuttaa pimeiden tammikuisten talvi-iltojen pohdintoja vapaasti omalla tavallani

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna haluan nostaa luovuuden ja innovaatioiden merkityksen historiasta. Päreiden vuoleminen, kangaspuiden louskutus tai pankolta syljeskely ei ole varmasti mennyt 100 vuotta sitten hukkaan. Näinä rauhallisimpina hetkinä levollinen pohdinta on antanut vastaukset kiperimpiinkin pulmiin, joita niin moninainen luontomme meille suo. Liekö sama tuumailu, koulutuksen, kannustuksen ja rohkeuden lisäksi ollut reseptinä Suomen muuhunkin menestykseen.

Hyvinvointiyrittäjänä koen lisääntyvää vapauden menetystä valtion talouden kiristyessä sekä byrokratian lisääntyessä. Yritys on pian valtion sanelemien sääntöjen tai suurten pörssifirmojen toimintamallien toistajia tai renki. Itsenäisyys ja vapaus on erityisosaamisen, luovuuden ja innovaation tyyssija. Toivon että yrittäjien itsenäisyys säilyy ja yrittäjinä vaalimme tätä.

Haluan kannustaa jokaista yrittäjää rauhalliseen tuumailuun yksin, tai yhdessä peilaillen. Kouluttautuminen, työnohjaus ja verkostoituminen vertaisten kanssa tuo varmasti rohkeutta toteuttaa haaveita. Yhdessä pystymme vaikuttamaan omaan itsenäiseen tulevaisuuteen.

Kaamosterveisin pankolta,
Iina Särkkä
Mikkelin yrittäjien hallituksen uusi jäsen