Jalo & Jalo on vuoden 2023 yritys Turussa!

Turun Yrittäjien esityksestä on vuoden 2023 yritykseksi Turussa valittu Jalo & Jalo. “Olemme saaneet ihaillen seurata perheyrityksen kasvua ja kehitystä. Jalo & Jalo on hyvä esimerkki paitsi hallitusta kasvusta, myös onnistuneesta sukupolvenvaihdoksesta. Sellaisia toivoisimme näkevämme Turun seudulla lähivuosina yhä enemmän.” kommentoi Turun Yrittäjien toiminnanjohtaja Tuulia Merivuori-Marisa. Palkinnon perheen nuorelle polvelle eli toimitusjohtaja Sami Jalolle ja talousjohtaja Toni Jalolle luovuttivat Turun Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Rantanen, Turun pormestari Minna Arve ja Turun elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen. Sami ja Toni olivat saapuneet Varsinais-Suomen yrittäjägaalaan puolisoidensa kanssa.

Jalo & Jalo on vuonna 1972 Turussa perustettu perheyritys, joka on erikoistunut henkilönostamiseen. Viime vuosien vahvan kasvun ja yrityskauppojen ansiosta Jalo & Jalo on tänä päivänä Pohjoismaiden suurin nostolava-autoja vuokraava yritys. Perheyritys toimii Suomessa valtakunnallisesti seitsemästä toimipisteestä käsin. Lisäksi yrityksellä on Ruotsissa tytäryhtiö Svenska Höjdliftar, joka toimii Tukholmasta käsin. Jalo & Jalon palveluksessa on yli 100 henkilönostamisen ammattilaista ja kalustossa on 175 erilaista henkilönostinta pienistä saksilavoista suuriin nostolava-autoihin.

Vahvan kasvun vuosikymmen

“Jalo & Jalo aloitti laajentumisen vuonna 2012, kun ostimme henkilönostinvuokraamo Ristosakari Oy:n. Kaupan myötä tuotevalikoimamme kasvoi 120 erilaisella henkilönostimella. Vuonna 2014 laajensimme Keski-Suomeen, kun omistukseemme siirtyi Kymppinostot Oy:n Jyväskylästä. Vuonna 2015 hankimme omistukseemme Havator Oy:n henkilönostinliiketoiminnan, mikä oli yrityksemme siihen mennessä suurin yritysosto. Seuraava merkittävä kauppa tehtiin vuonna 2017, kun meille siirtyi Janneniska Oy:n 30–80-metristen kuorma-autoalustaisten nostolava-autojen liiketoiminta. Tämän kaupan jatkumona hankimme vuonna 2021 Janneniska Oy:ltä ja Bladefence Oy:ltä kaikki yli 80-metriset nostolava-autot. Vuonna 2020 aloitimme kansainvälisen laajentumisen, kun ostimme Ruotsin suurimman nostolava-autoyrityksen Stockholms Höjdliftar AB:n. Vuonna 2023 teimme joint venture yrityksen Tanskalaisen nosturi yrityksen BMS A/S:n kanssa.” kertovat Sami ja Toni sekä hallituksen puheenjohtajana toimiva Kari Jalo.