Jäsenyrittäjä, kerro mitä mieltä olet hallituksesta ja suhdanteista – vastaathan Maakuntaennuste-kyselyyn

Maakuntaennuste kertoo vuosittain uuden vuoden aluksi varsinaissuomalaisten yrittäjien näkemykset alkaneen vuoden talousodotuksista. Maakuntaennusteen 2023 kysely käynnistyy huomenna tiistaina.

– Maakuntaennuste on meille tosi tärkeä vaikuttamisen työväline. Saamme sen kautta tietoa alueemme talouden kuvasta ja yrittäjien tarpeista ja mielipiteistä. Ne takataskussa suuntaamme uuteen toimintavuoteen ja päättäjien puheille. Arvostamme erittäin paljon sitä, että paikallisyhdistystemme jäsenyrittäjät käyttävät aikaansa ja vastaavat kyselyyn, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Maakuntaennuste jaetaan laajalla jakelulla sidosryhmille ja päättäjille. Se on myös mediahuomioltaan yksi Varsinais-Suomen Yrittäjien vuoden isoimmista ponnistuksista. Koska ensi keväänä käydään eduskuntavaalit, Maakuntaennuste tarjoaa erityisen kiinnostavaa tietoa myös yrittäjien odotuksista ja eväistä päättäjille.

– Tutkimus on luettu ja tunnettu alueellamme. Se kertoo ensi vuoden alussa suhdanneodotusten ohella muun muassa sen, keitä yrittäjät näkisivät mieluiten maan hallituksessa eduskuntavaalien jälkeen. Jotta saamme potkua vaalikeskusteluun, kannustamme jäsenyrittäjiä kertomaan näkemyksensä myös tästä syystä aktiivisesti, Munter toteaa.

Varsinaissuomalaisen paikallisyhdistyksen jäsenyrittäjä saa tiistaina 15.11. sähköpostitse henkilökohtaisen vastauslinkin Maakuntaennusteen kyselyyn.

Varsinais-Suomen Maakuntaennuste on Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Osuuspankin (OP Turun Seutu, OP Lounaismaa, OP Lounaisrannikko ja OP Vakka-Auranmaa) julkaisema pitkäaikaisin vuosittainen alueellinen talousennuste Suomessa. Varsinais-Suomen Maakuntaennustetta on julkaistu vuodesta 1994 lähtien.

Suvi Uusitalo-Sirén