8.9.2022 klo 12:14
Uutinen

Jessica työstää puu-uurnia

Nuorten Yrittäjien toimikunta esittäytyy!

Teksti: Joonas Hiltunen
Kuva: Jemina Tiainen

Yrittäjyyden palo on ollut Jessica Honkasen (27) arjessa jo neljän vuoden ajan. Nuoresta iästään huolimatta Jessica on yrittänyt jo ammattiopinnoista lähtien Celo NY-yrityksen muodossa, päätuotteenaan ihmisten ja eläinten puu-uurnat. Nykyään Jessica keskittyy edelleen tradenomiopintojensa kyljessä uurnien työstöön Hammaslahden työpajallaan.

Päämateriaalina Karjalan Kelon käytössä on puu, mutta myös savi tekee tuloaan. Yleisimmät materiaalit ovat koivu ja mänty. Helmikuussa 2021 perustetun yrityksen selkeät vahvuudet ovat omalaatuinen ja erottuva tuotevalikoima, tyyli, muotoilu ja laatu.

Yrittäjyydessä Jessiä kiinnostaa eniten käytännön oppiminen, alusta asti oman näköisen kokonaisuuden tekeminen ja mahdollisuus ohjata venettä juuri sinne, minne haluaa. Yrittäjyydestä saatava käytännön kokemus on korvaamatonta. Perinteinen käsi- ja puutyöammatin ylläpito on myös inspiroiva tulevaisuudenkuva. Jessica tietää, että laadukkaille käsitöille on aina ostajansa. Hän kertoo itse työstövaiheenkin olevan motivoiva puoli puun arvaamattomuuden takia. Tämä tekee työstä haasteellista, mutta hauskaa sekä palkitsevaa.

Jessica on innoissaan tulevasta vuoden 2023 Kolin Ikilehto -projektista, johon Karjalan Kelo pyydettiin mukaan. Tässä luonnollisessa hautausmaaprojektissa Jessica pääsee erityisesti keskittymään tuotekehittelyyn. Tuotekehittelyä hän kuvailee tämän työn palkitsevimmaksi, mieluisimmaksi ja itselleen sopivimmaksi puoleksi.

Hauskana muistona Jessica mainitsee yrittäjyyden alkutaipaleen, kun tuotteita tehtiin varastoon luokkakaverin kanssa. ”Mitäs näille tehtäisiin?” kuului kysymys, kun kaksikko tuijotti höyläpöydän pään valmista uurnakasaa. Meni minuutti ja puhelu tuli yritykseltä, olisiko teillä lisää niitä uurnia. Ja kyllähän niitä oli. Ja niin on jatkossakin!

Muita kiinnostavia aiheita