Jokainen asiakas on kuin ystävä

Kynsistudioyrittäjä Natalia Saarelainen on kokenut Suomessa yrittämisen vaivattomaksi.

11 vuotta sitten Natalia Saarelainen muutti Sortavalasta Nurmekseen. Taakse jäivät työvuodet ruoka- ja sekatavarakaupoissa, ja välittömästi muuton jälkeen alkoivat suomen kielen opinnot. Pian Saarelainen aloitti työt nurmeslaisen miehensä yrityksessä taloushallinnon sihteerinä.

Vuosien varrella alkoi Saarelaisen mielessä muhia kuitenkin oman yrityksen perustaminen, kunnes vuonna 2018 hän perusti oman kynsistudion.

­– Kävin Petroskoissa erilaisilla manikyyri- ja rakennekynsikursseilla ja kävin erilaisia täydennyskoulutuksia ammattitaidon vahvistamiseksi, Saarelainen muistelee.

Natalia Saarelainen kuvailee ensimmäisen vuoden olleen yrittäjänä hankalin.

– Aluksi oli tosi vaikea löytää asiakkaita – minulla ei ollut täällä sellaisia ystäviä tai tuttuja, jotka käyttäisivät pitkiä kynsiä.

Saarelainen toteaa, että ensimmäiset pari vuotta olivat työntäyteisiä, jotta yritys tulisi asiakkaille tutuksi. Muuten Suomessa on ollut helppoa yrittää, ja yrityksen perustaminen sinänsä ei ollut vaikeaa.

Nyt Saarelainen on täysin kotiutunut Nurmekseen, ja yrityksen toiminta on vakiintunut. Varauskirjat ovat täynnä pariksi kuukaudeksi eteenpäin, ja Nurmeksen keskustassa olevia liiketiloja on remontoitu korona-aikana ahkerasti.

Asiakkaita Saarelaisen luona käy Uimaharjusta, Lieksasta, Juuasta, Nurmeksesta, Kuhmosta ja Sotkamostakin.

– Jokainen asiakas on kuin minun ystäväni, ihania naisia kaikki, hän kehuu.

Saarelainen muistelee, että nuorena hän haaveili opiskelevansa parturiksi, mutta 1990-luvulla äiti ei siihen antanut silloin lupaa. Tuolloin Neuvostoliitossa alalla toimiminen oli epävarmaa. Nyt unelma kauneudenhoitoalalla on toteutunut.

­Teksti ja kuva: Suvi Palosaari