2.11.2020 klo 09:21
Uutinen

Jutta Wirén on Varsinais-Suomen Yrittäjien uusi elinkeinoasioiden päällikkö

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimistolle on saatu uusi kasvo, kun Jutta Wirén aloitti elinkeinoasioiden päällikkönä 2. marraskuuta.

Jutta Wirén on turkulainen 30-vuotias valtiotieteiden maisteri. Wirénillä on aiempaa työkokemusta politiikan, viestinnän ja talouden parista. Hän on työskennellyt muun muassa Kokoomusnaisten pääsihteerinä ja eduskunta-avustajana. Takana on myös 10 vuotta työskentelyä kaupan alan 3. polven perheyrityksessä ja toimittajan töitä Turun Sanomissa. Kevytyrittäjänä hän on tänä vuonna tehnyt lisäksi vaikuttamis- ja viestintätöitä ja auttanut yrityksiä koronatukihakemusten teossa.

– Olen todella vaikuttunut yrittäjäjärjestön vahvasta osaamisesta. Järjestön yhteiskunnallinen rooli ja näköalapaikka elinkeinoelämän vaikuttajana tekee työstäni merkityksellistä. Tunnen suurta iloa siitä, että saan omalla osaamisella ja panoksellani vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä ja menestystä Varsinais-Suomessa, Jutta Wirén sanoo.

Wirén vastaa muun muassa kunta-asioista ja -vaikuttamisesta. Työhön kuuluvat siis muun muassa julkisiin hankintoihin ja ensi huhtikuun kuntavaaleihin liittyvät tehtävät. Lisäksi Wirén vastaa Varsinais-Suomen Omistajanvaihdospalvelun koordinoinnista.

– Omistajanvaihdospalvelu on kuntien elinvoiman ja työpaikkojen säilymisen kannalta tärkeä ja sujuvien omistajavaihdosten edistäminen on vaikuttavaa ja tehokasta yrityspolitiikkaa. Olisi tärkeää, että palvelulle saataisiin pysyvä rahoitus. Varsinais-Suomessa on tehty erittäin hyvää työtä omistajanvaihdosten edistämisessä – on ilo jatkaa tätä työtä.

Kuntapolitiikassa mukana Turussa ollut Wirén ei ole ehdolla ensi huhtikuussa käytävissä vaaleissa. Yrittäjille kuntavaalit ovat tärkeät vaalit ja hän kannustaa yrittäjiä ehdolle.

– Kuntiin tarvitaan vahvaa yrittäjäedustusta. Yrittäjillä on vahvaa talousosaamista sekä tietenkin arjen ymmärrys siitä, mitä yrittäjämyönteisyys juuri omassa kunnassa edellyttää.

Hän sanoo haluavansa vaikuttaa siihen, että Varsinais-Suomi on entistä parempi paikka yrittää, tehdä kauppaa, innovoida ja luoda uutta yritystoimintaa.

– Tässä kevään kuntavaaleilla on iso merkitys. Kunta on usein yrittäjän läheisin arjen kumppani. Kaavoituksen, lupaprosessien, neuvonnan ja julkisten hankintojen on tuettava yrittäjyyttä. Koronakriisin jälkihoidossa tämä entisestään korostuu, Wirén katsoo.

Vapaa-ajallaan Wirén rentoutuu Hugo-koiran kanssa mökkeillen sekä muun muassa nyrkkeilyn, pilateksen, golfin ja laskettelun parissa.

– Rentoudun myös laittamalla ruokaa ja järjestämällä illanistujaisia ystävilleni, Wirén kertoo.