4.6.2020 klo 10:30
Uutinen

Jyrki Hakkarainen Tunnin junasta: piristysruiske koko suomalaiselle elinkeinoelämälle

Sanna Marinin hallitus päätti keskiviikkona lisätalousarviossa merkittävistä panostuksista infrastruktuuriin. Osana pakettia Tunnin juna nytkähti liikkeelle Espoon kaupunkiradan ja Turun ratapihan rakentamisella.

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen iloitsee tehdystä päätöksestä. Hakkaraisen mukaan radan rakentamisella on merkittävä elinkeinopoliittinen vaikutus, koska yrittäjyys lisääntyy ja työpaikkojen määrä kasvaa.

– On hienoa, että pitkän suunnitteluvaiheen ja alueen toimijoiden pitkäjänteisen edunvalvonnan jälkeen Tunnin junan rakentamisvaihe alkaa. Eteläiseen Suomeen muodostuu merkittävä yli 1,5 miljoonan ihmisen työssäkäyntialue. On todennäköistä, että hanke lisää entisestään väestönkasvua alueella, mikä raiderakentamisen ohella lisännee muutakin rakentamista ja yritystoimintaa. Tarve asunnoille ja palveluille lisääntyy.

Tunnin juna kasvattaa koko eteläisen Suomen elinvoimaa, mikä on koronakriisistä noustessa erittäin tervetullutta.

– Jo itse radan rakentamisella on merkittäviä työllisyysvaikutuksia. Tunnin juna -hanke on aikanaan valmistuessaan piristysruiske koko suomalaiselle elinkeinoelämälle, koska samalla muodostuu merkittävä osaamiskeskittymä ja työssäkäyntialue Etelä-Suomeen. Tämä parantaa suomalaisen yhteiskunnan kilpailukykyä globaalissa taloudessa, Hakkarainen katsoo.

Hänen mukaansa Tunnin juna muodostaa Suomen merkittävimmän kehityskäytävän, joka toimii radan molemmissa päissä väylänä kansainvälisille markkinoille.

– Hanke kytkee Suomen eurooppalaiseen liikenneverkostoon. Samalla kyseessä on ilmastoteko, kun henkilöautoliikenteen tarve Varsinais-Suomen ja pääkaupunkiseudun välillä vähenee, Hakkarainen sanoo.