7.7.2017 klo 12:04
Uutinen

Kahden nuoren naisen pyörittämä hotelli kerää kiitosta: ”Meidät tunnetaan maailmalla, muttei Suomessa”

Ylläsjärvellä sijaitseva Aurora Estate on päässyt kisaamaan Iso-Britanniaan Boutique Hotel Awards -gaalaan. Yrittäjät haluavat erottua palvelulla ja naiseudellaan.

Lapissa toimiva Aurora Estate on pieni, seitsemän huoneen hotelli, joka on toiminut kahden vuoden ajan. Hotellia pyörittävät Sirly Schinmann ja Heidi Seikkula.

Hotelli on saanut tunnustusta maailmalla, viimeisimpänä esimerkkinä valinta Lontoossa järjestettävään Boutique Awards -gaalaan. Kyseessä on laadukkaille hotelleille suunnattu kilpailu, jonka tarkoituksena on valita voittajat eri kategorioista, muun muassa ruuan laadun perusteella.

– Ehdolle kilpailuun voi asettua kuka tahansa, mutta sen jälkeen raati valitsee joukosta tarpeeksi laadukkaat hotellit, hotellin markkinoinnista vastaava Schinmann kertoo.

Kilpailun raati käy läpi muun muassa hotellin saamat arvostelut ja päättää, onko hotelli tarpeeksi korkeatasoinen päästäkseen mukaan.

– Olemme mukana ruokakategoriassa, koska olemme saaneet kahden vuoden aikana runsaasti kehuja siitä, että erotumme muista Lapin hotelleista. Jostain syystä meidät tunnetaan maailmalla, muttei Suomessa.

Schinmannilla on itsellään usean vuoden tausta ravintola-alalta. Hän oli mukana Suomen ensimmäisessä Masterchef-ohjelmassa, joka avasi ovia työmarkkinoille. Hänet kutsuttiin muun muassa Classic Pizza -ketjun johtoryhmään. Hän päätti palata Lappiin löydettyään avopuolison pohjoisesta.

– Aurora Estatessa tarjoamme modernia skandinaavista ruokaa, mutta käytämme silti lappilaisia raaka-aineita. Voimme sekoittaa keskenään esimerkiksi tuorepastaa ja poroa. Kyse on fine diningistä, Schinmann selvittää.

Yrittäjänaiset pyrkivät erottautumaan myös henkilökohtaisella palvelulla.

– Asiakkaat ovat sanoneet, että meille tulo on kuin tulisi kotiin. Meillä on muun muassa sveitsiläisiä asiakkaita, jotka ovat käyneet jo neljä kertaa kahden vuoden aikana.

Schinmannin mukaan naisyrittäjyys näkyy hotellin sisustuksessa.

– Olemme suunnitelleet ja tehneet kaiken alusta lähtien itse. Yksityiskohtiin on panostettu.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi