2.8.2017 klo 14:28
Uutinen

Kahvilayrittäjä ahdingossa: Taloyhtiön remontti jyräsi alleen terassin ja lähes piilotti liiketilan – asiakkaat kaikkosivat

Yrittäjä ja taloyhtiön isännöitsijä ovat eri linjoilla remontin aiheuttamista ongelmista. Kahvilayrittäjä harmittelee merkittävää myynnin laskua.

Kahvilayrittäjä Päivi Rastas kertoo Helsingin Sanomissa taloyhtiön remontista, joka häiritsee liiketoimintaa Helsingin Etu-Töölössä.

Viime syksynä Pikkurastas-kahvilansa avannut Rastas sai marraskuussa ilmoituksen joulukuussa alkavasta remontista.

Nyt elokuussa remontti on laajentunut siten, että se peittää alleen kahvilan terassin ja osan ikkunoista. Lisäksi Rastas harmittelee meluhaittaa. Merkittävä osa asiakkaista ei noteeraa kahvilaa lainkaan remontin takia.

Helsingin Sanomille tilannetta avannut Rastas kokee tulleensa huijatuksi. Hänen mielestään remontista kerrottiin liian myöhään. Työmaasta ilmoittava tiedote oli päivätty 30. marraskuuta ja siinä kerrottiin töiden alkavan ensimmäinen joulukuuta.

Taloyhtiön isännöitsijän mukaan ulkoremontista ja putkitöistä kerrottiin Rastaalle ennen vuokrasuhteen alkamista.

Piti valmistua huhtikuussa

Rastaan lakimiehen Jaana Juutilaisen mukaan rakennustyömaa on verottanut kahvilan asiakasmäärää jo puolen vuoden ajan. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan remontin piti valmistua huhtikuussa. Nyt töiden arvioidaan jatkuvan ainakin kaksi kuukautta.

Nyt Rastas on ajautunut tilanteeseen, jossa vuokranmaksu on hankalaa. Hän on anonut lisäaikaa vuokrien hoitamiseen.

Remontti häiritsee myös muita talon kivijalkayrittäjiä. Korvauksena heille on myönnetty 15 prosentin vuokranalennus.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi