17.3.2020 klo 13:23
Uutinen

Kaikki koronasta yrittäjille – tietoa keskitetysti

Koronavirustilanne on edennyt nopeasti ja ehkäisytoimet ovat välittömästi lamauttaneet yrityselämää voimakkaasti. Lääkkeitä tilanteeseen mietitään jatkuvasti.

Yrittäjiä mietityttävät kysymykset etenkin palkkausjärjestelyistä, sairauspäivärahoista, ja karanteenitilanteen käsittelystä. Huolenaiheista päällimmäisin on yrityksen juoksevista kuluista selviytyminen tilanteen yli ja tietysti myös yrittäjän oma toimeentulo.

Suomen Yrittäjät on esittänyt valtion johdolle oman vaatimuksen eläke- ja sosiaalivakuutusmaksujen, verokertymien ja lainojen maksuohjelmiin.

Vastauksia useimpiin kysymyksiin

Suomen Yrittäjien asiantuntijat ja viestintä ovat koonneet tueksi Kaikki koronasta yrittäjälle -sivuston, mitä päivitetään jatkuvasti.

Kaikki koronasta yrittäjille -sivusto

Sivustoa kannattaa seurata ja jakaa yrittäjäkumppaneille. Sinne on koottu runsaasti tietoa, ohjeita ja vastauksia useimpiin taloudellisiin, työsuhteisiin ja toimeentuloon liittyviin kysymyksiin. Tutustu huolellisesti sisältöihin, sillä henkilökohtaiset neuvontapalvelut ovat tällä hetkellä erittäin ruuhkautuneet. Koronasivustolta voi jättää myös yhteydenottopyynnön.

Yrittäjien Osta pieneltä – oma facebook-ryhmä

Osta pieneltä -ryhmään kannattaa liittyä. Sieltä löytyy yrittäjäkollegoiden keskustelua, kysymyksiä ja rohkaisevia vinkkejä selvitä tässä tilanteessa. Huomaa, että moneen ryhmässä käsiteltyyn kysymykseen löytyy ohjeita ja vastauksia Kaikki koronasta -sivustolta.

Facebook-ryhmä Osta pieneltä

Kaveria kannattaa auttaa aina, mutta suosittelemme, että ohjaat oman johtopäätöksesi sijasta mieluimmin linkin kautta asiantuntija-artikkeliin, tutkimukseen tai sivustolle. Someympäristöissä on tyypillistä tehdä yleistyksiä puutteellisten tai jopa väärien faktojen perusteella. Siksi on tärkeää, että tieto tulee asiantuntijatasolta ja sen lähde on jäljitettävissä, vakuuttaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Muita hyödyllisiä tukipalveluja

Hämeen Yrittäjien neuvontapalvelut

Yritys-Suomi talousapu puhelin arkisin klo 9-16 klo 029 502 4880 (pvm/mpm)
Suomen Mielenterveysseuran Kriisipuhelin 24/7 numerossa 09 252 50 111 (pvm/mpm)
Jäsenille tarkoitettu neuvontapalvelu arkisin klo 8-18 numerossa 09 229 222 (pvm/mpm)