16.10.2018 klo 15:41
Uutinen

Kainuun Yrittäjägaalassa palkittiin vuoden yrittäjät

Kainuun vuoden yrittäjä 2018 on pelialan kasvuyritys Critical Force Oy. Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittiin Ismo Ruotsalainen, Pulse 247 Oy:stä, senioriyrittäjäksi Veikko Huovinen Kultaisesta Kukosta ja vuoden yksinyrittäjäksi Matti Malinen Finnraiva Oy:stä.

Kainuun Vuoden Yrittäjäpalkinnot jaettiin Yrittäjägaalassa 13.10.2018

Kainuun Vuoden Yrittäjien palkitsemiskriteerejä muotoiltiin viime keväänä. Samalla päätettiin, että tästä vuodesta lähtien Kainuun Vuoden Yrittäjät valitsee Raati kunkin paikallisyhdistyksen esittämistä ehdokkaista. Tämän vuoden palkitsemisraadissa on ollut mukana yhteistyökumppaneiden edustajia sekä Kainuun Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Yhteistyökumppaneita edustivat toimitusjohtaja Ulla Sipilä LähiTapiola Kainuu-Koillismaa Oy:stä ja päätoimittaja Markus Pirttijoki Kainuun Sanomista.

Kainuun paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat valinneet oman alueensa Vuoden Yrittäjät, jotka palkitaan Kainuun yhteisessä Yrittäjägaalassa. Ristijärven Yrittäjät ry ei luovuta palkintoa tänä vuonna.

Paikallisen Yrittäjäpalkinnon voi saada yritys, joka toimii yrittäjyyden perusarvojen mukaisesti: rohkeasti, luotettavasti ja uusiutuen.

Vuoden Yrittäjät 2018 paikallisyhdistyksittäin:

 • Kajaanin Vuoden Yrittäjä: Vumos Oy
 • Kuhmon Vuoden Yrittäjä: Kalevalan Kuntoutuskotisäätiö
 • Sotkamon Vuoden Yrittäjä: M.J. Moilanen Oy
 • Hyrynsalmen Vuoden Yrittäjä: Hyryn Hoiva Oy
 • Suomussalmen Vuoden Yrittäjä: Suomussalmen Kiinteistöhuolto Oy
 • Paltamon Vuoden Yrittäjä: Paltamon Fysioterapia Ky
 • Puolangan Vuoden Yrittäjä: Väisäsen Kalustepalvelu Ky

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon voi saada yritys, joka toimii yrittäjyyden perusarvojen mukaisesti: rohkeasti, luotettavasti ja uusiutuen. Lisäksi yritys vaikuttaa ainakin maakunnallisesti, kansallisesti tai kansainvälisesti.

Maakunnalliset Yrittäjäpalkinnot 2018:

 • Vuoden Nuori Yrittäjä, Ismo Ruotsalainen, Pulse 247 Oy, Kajaani
 • Vuoden Yksinyrittäjä, Matti Malinen, Finnraiva Oy, Kuhmo
 • Vuoden Senioriyrittäjä, Veikko Huovinen, Kultainen Kukko, Suomussalmi
 • Kainuun Vuoden Yrittäjä 2018, Critical Force Oy, Kajaani

Vuoden Elinvoimakunta valitaan ensimmäistä kertaa

Kainuun Yrittäjät valitsee ensimmäistä kertaa Vuoden Elinvoimakunnan. Yrittäjät arvioi elinvoimakuntaa valitessaan kunnan elinkeino- ja hankintapolitiikkaa, yritysvaikutusten arviointia päätöksenteossa ja hankinnoissa sekä yrittäjyyskasvatustyön vireyttä ja yhteistyötä yrittäjien kanssa.

Tämän vuoden valinta nojaa vahvasti kahden vuoden välein valtakunnallisesti tehtävään Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselytutkimukseen. ELPO:n perusteella Kainuusta nousee yksi kunta ylitse muiden.

Kainuun Vuoden elinvoimakunta 2018 on Paltamon kunta.