työsuhteiden sudenkuopat ja niiden välttäminen
10.8.2022 klo 16:44
Uutinen

Kansanedustajien perinteiset yritysvierailut käynnistyivät – katso vierailupäivät ja paikat!

Maakuntamme yrityskierrokset käynnistyivät tiistaina 9.8. Hannu Hoskosen vierailulla Kontiolahdella ja torstaina 11.8. Markku Eestilän kierroksella Joensuun Pyhäselän alueella.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät on järjestänyt alueen kansanedustajille yritysvierailuja maakunnan yrityksiin jo yli 25 vuoden ajan. Korona sotki järjestystä hiukan ja yksi vuosi jäi näin ollen välistä.

Vierailujen tarkoituksena on osoittaa, miten paljon tästä maakunnasta löytyy osaamista eri aloilta. Vierailuista on ollut myös suoranaista hyötyä kansanedustajien työhön. Vierailuilla nousee esille yrittämisen haasteita maakunnassa, kansanedustaja saa vinkkejä sekä verkostoituu yrittäjien kanssa.

Työn kalleus ja varsinkin sen sivukulut ovat nousseet useilla vierailuilla puheenaiheeksi. Maakuntamme sijainti ja pitkät välimatkat lisäävät oman haasteensa ja tuo lisäkuluja kuljetuskustannuksina. Eduskunnan tekemät päätökset vaikuttavat usein hyvinkin suoraan yrittäjän arkeen. Esimerkiksi viime vuonna verokysymykset nousivat yrittäjien puheenvuoroissa esille. 

Vierailut yrityksissä ovat aina ainutlaatuisia tilaisuuksia tutustua yrittäjien arkeen ja päästä näkemään yrityksen toiminta paikan päällä. Jokainen vierailu keskittyy yhden kunnan alueeseen, jolloin kansanedustajalle muodostuu laajempi kokonaiskuva kunnan elinkeinoelämästä.

Yhteistyötä kansanedustajien ja yrittäjien kanssa tarvitaan, kun mietitään vaikkapa kannustavia olosuhteita, joilla luodaan yrityksiin kasvua ja lisää työpaikkoja.

Työllisyyden kannalta yritykset ovat avainasemassa ja yritykset ovat kunnan tärkein voimavara. Työn lisäksi yritykset luovat palveluja ja tuovat kuntaan verotuloja.

  • 15.8. kansanedustaja Anu Vehviläisen vierailupäivä Polvijärvelle
  • 17.8. kansanedustaja Hanna Huttusen vierailupäivä Tohmajärvelle
  • 19.8. kansanedustaja Minna Reijosen vierailupäivä Joensuuhun
  • 23.8. kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposen vierailupäivä Ilomantsiin
  • 24.8. kansanedustaja Seppo Eskelisen vierailupäivä Juukaan
  • 29.8. kansanedustaja Sari Essayahin vierailupäivä Valtimolle ja Nurmekseen
  • 31.8. kansanedustaja Jussi Wihosen vierailupäivä Liperiin.   
                                   

Lisätietoja:

Pohjois-Karjalan Yrittäjät
Merja Blomberg, toimitusjohtaja
p. 050 367 5194
merja.blomberg@yrittajat.fi