16.2.2021 klo 08:53
Uutinen

Kanta-Hämeen aluekilpailu jatkaa 17.2. nuorten Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailua

Uskalla Yrittää -semifinaalit toteutuvat tänä vuonna virtuaaliympäristössä, jossa nuoret NY-yrittäjät pääsevät esittelemään Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa perustettuja yrityksiään virtuaalisilla messupisteillä.

Hämeen Yrityssanomat | Kanta-Häme

Kanta-Hämeen alueellinen semifinaali järjestetään 17. helmikuuta klo 12–15.30 virtuaalisena tapahtumana, jonne ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä ja alueen elinvoimasta kiinnostuneet. Mukana semifinaalissa on 16 kantahämäläistä NY-yritystä, joita yläkoululaiset, lukion tai ammatillisen 2. asteen opiskelijat ovat perustaneet Vuosi Yrittäjänä -kurssin aikana harjoitellakseen yrittäjyyttä käytännössä.

Yritysideoita striimauksesta maskeihin ja käsisaippuoihin sekä sirutettuihin golf-palloihin

Kantahämäläisten NY-yritysten liikeideat kuvastavat hyvin nuorten omia mielenkiinnon. Ideoissa näkyy korona-ajan todellisuus ja lisäksi erilaisia palveluita ja tuotteita, jotka hyödyntävät kestävän kehityksen periaatteita kuten kierrätys- ja ylijäämämateriaalien käyttö ja tuotteen käyttöiän pidentäminen.

– Omien ideoiden, tuotteiden ja palveluiden vuoksi on ponnisteltu ja huomattu, että onnistua voi vaikka maailma ympärillä onkin poikkeuksellisen epävarmalla tolalla, kehuu Nuori Yrittäjyys ry:n Kanta-Hämeen aluepäällikkö Virve Turunen.

Opiskelijoiden resilienssiä ja vastuun kantamista on koeteltu Kanta-Hämeessä erityisesti toisella asteella etä- ja hybridiopetuksen myötä. Perinteisiä asiakaspalvelu- ja myyntikokemuksia on tullut vähän ja opiskelijoiden luovuus, sekä monien virtuaalisten kanavien haltuunotto on ollut avainasemassa.

– Harjoitusyritysten nuorten eri roolit ja yksilölliset vahvuudet ovat olleet aiempaa merkittävämmin esillä, kun jokainen on vuorollaan kannatellut tiimiä koronavuoden haasteiden yli, kertoo Hämeenlinnan lyseon lukion NY-opettaja Tuija Tiala.

Ohjelmassa mukana olevat nuoret tekevät aktiivisesti yhteistyötä Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevan Business Park Parkin toimijoiden kanssa.

– Aivan erityisesti nuoria on sparrattu ja verkostoja rakennettu paikallisessa Linkroom-konseptissa, sekä Hämeen Uusyrityskeskuksen toimesta henkilökohtaisissa valmennustapaamisissa, kertoo Ammattiopisto Tavastian NY-opettaja Jarkko Savijoki.

Tiala ja Savijoki ovat kumpikin ohjanneet NY-yrityksiä useita vuosia ja ovat huomanneet selkeän trendin: Hämeenlinnassa yhä useampi yritys jatkaa toimintaansa Vuosi yrittäjänä -kokemuksen jälkeen.

Elinvoimasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kannustamaan nuoria

Kanta-Hämeen alueella koulujen ja oppilaitosten muutkin opettajat voivat tuoda luokkansa vierailulle semifinaalitapahtumaan tutustumaan alueen nuorten yritysideoihin. Opettajille tarjotaan omaa ohjelmaa sekä verkostoitumismahdollisuuksia. Medialle, päättäjille sekä kaikille alueen yrittäjyydestä kiinnostuneille avautuu mahdollisuus tutustua Kanta-Hämeen rohkeiden nuorten yritystarinoihin, tuotteisiin ja palveluihin.

Arman Alizad kannustaa oman tarinansa kautta

Seminaarissa on esillä Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmissa mukana olleita 5. luokkalaisia Pikkuyrittäjiä sekä viime vuoden Suomen parhaan NY-yrityksen palkinnon pokannut Jalo NY Ylöjärven lukiosta. Pääpuhuja Arman Alizad kannustaa oman tarinansa avulla nuoria etsimään omaa polkuaan. Megatrendien käsitteitä seminaariyleisölle avaa Sitran Sanna Rekola, ja ehtiipä Urmas Viilunk (pirkanmaalainen Putous-näyttelijä Mikko Töyssy) käydä myös antamassa ehkä hieman kyseenalaisia sijoitusvinkkejä osallistujille.

Yhdeksään virtuaaliseen semifinaaliin odotetaan satoja osallistujia

Semifinaaleista valitaan yhteensä 60 NY-yritystä edustamaan omaa aluettaan huhtikuussa järjestettävään valtakunnalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin. Uskalla Yrittää -semifinaalit järjestää Nuori Yrittäjyys ry ja yhdistyksen aluetoimistot eri puolilla Suomea. Kisakokemus rakennetaan Howspace-virtuaalialustalle, joka mahdollistaa vuorovaikutuksellisen tapahtumakokemuksen etätoteutuksena.

Katso myös

Nuori Yrittäjyys ry
Kanta-Hämeen Uskalla Yrittää semifinaalitapahtuma
Tutustu Vuosi yrittäjänä -ohjelman alumni Elsa-Maria Oksasen tarinaan