9.8.2021 klo 10:05
Uutinen

Karoliina Tolvi neljänneksi ammattitaidon EM-kisoissa

Somerolta kotoisin oleva parturi-kampaaja Karoliina Tolvi saavutti neljännen sijan ammattitaidon EM EuroSkills 2018 kilpailun hiusmuotoilusarjassa. Kolmepäiväinen kilpailu pidettiin Budapestissä. Sarjaan osallistui 22 kilpailijaa.
Tolvi on valmistunut parturi-kampaajaksi Salon seudun ammattiopistosta keväällä 2015. Hän työskentelee tällä hetkellä Turussa, Parturi-kampaamo Brukissa.
Tolvin valmentajina toimivat Pia Kiikeri, Salon seudun ammattiopisto, Heli Råglund, Stadin ammattiopisto, Pirjo Saarinen, Etelä-Savon ammattiopisto, Marja Sillanpää, Turun ammatti-instituutti ja Taneli Ylinen, Stadin ammattiopisto.
Suomesta kilpailuun osallistui 25 nuorta oman ammattinsa huippuosaajaa. He saavuttivat yhteensä viisi mitalia ja kuusi Medallion for Excellence -tunnustusta.
Suomen joukkueen parhaat pisteet ja kultamitalin floristiikassa sai Josefiina Kivero. Pronssille ylsivät Kaisla Heimala (kokki), Aino Takala (lähihoitaja), Joonatan Kivelä (elektroniikka) ja Samu Lahti (automaatioasennus).
Karoliina Tolvi ja viisi muuta Suomen joukkueen kilpailijaa saivat Medallion for Excellence -tunnustuksen, jonka sai oman lajinsa keskiarvoa paremmalla tuloksella.
Koko Suomen joukkueen pistekeskiarvo oli 689,41 ja joukkue sijoittui mitalipisteissä seitsemänneksi 28 maan joukosta.
Kilpailuun osallistui yli 500 nuorta. Lajeja oli 40, joista Suomi osallistui 22:een.
Suomi on osallistunut EuroSkills-kilpailuihin alusta saakka eli vuodesta 2008. Suomi oli perustamassa WorldSkills Europe -järjestöä ja on mukana sen hallituksessa. Vuosien kuluessa Suomi on saavuttanut EuroSkills-kilpailussa yhteensä 24 kultaa, 24 hopeaa, 28 pronssia ja 30 diplomia.

Julkaistu: 4.10.2018 | 20:17