18.10.2018 klo 12:03
Uutinen

Käsitteletkö kuvia Photoshopilla? Pian voit käyttää suosikkiohjelman työpöytäversiota tabletilla

Photoshopin kehittäjä Adobe on kertonut tuovansa koko ohjelman täydellisenä versiona iPad-käyttäjille.

Photoshop on Adoben kehittämä suosittu kuvankäsittelyohjelma, joka on käytössä graafisen alan ammattilaisilla ympäri maailmaa.

Adobe on kertonut Los Angelesissa järjestetyssä konferenssissa, että Photoshopista julkaistaan täysversio myös iPad-käyttäjille. Kehittäjän mukaan versio julkaistaan ensi vuoden aikana. Hinnasta ei ole vielä tietoa.

Käytännössä ohjelmalla kosiskellaan isolla näytöllä varustetun iPad Pron käyttäjiä. Pro tukee myös Applen omaa kosketuskynää. Markkinoilla ennakoidaan, että Adoben päätös tulee olemaan tablet-markkinoille merkittävä voitto Applelle.

Adobe on kertonut jo aikaisemmin strategiastaan, joka vie sen suosittuja ohjelmia yhä enemmän mobiilikäyttäjille. Tähän mennessä se on julkaissut mobiililaitteille muun muassa Adobe Lightroom CC:n ja Photoshop Mixin, mutta ne ovat olleet ominaisuuksiltaan rajoitettuja versioita verrattuna täysikokoisiin ohjelmiin.

Aikaisemmille iPad-malleille täysikokoisia versioita ei ole tuotu, koska laitteen prosessoriteho ei ole ollut riittävä. Applen uusimpien tablet-mallien myötä tämä rajoite on poistunut.

IPadille tuleva Photoshop CC tarjoaa käyttäjälle muun muassa samat kuvanmuokkaustyökalut kuin pöytäkoneversiossa. Samalla Adobe on suunnitellut ohjelman siten, että käyttäjä voi hyödyntää kosketusnäyttöä.

Vielä ei tiedetä, tarjoaako Adobe jatkossa Photoshopia myös Android-tablettien käyttäjille. IPhoneen sitä povataan suhteellisen pian.

Kuva: Adobe

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi