14.6.2020 klo 08:42
Uutinen

Kata Safety Oy tähtää valtakunnalliseksi

Joensuulainen Kata Safety Oy on tiukasti mukana varautumisen ja riskienhallinnan kysynnän kasvussa. Väestönsuojelun sekä säteily- ja paloturvallisuuden asiantuntijayritys tavoittelee valtakunnallisia markkinoita.

Kata Safetyn palveluihin kuuluvat väestönsuojan tarkastukset ja vuosihuollot sekä kannettavien KATA® -säteilymittareiden valmistus ja mittareiden määräaikaistarkistukset. Kata Safety kartoittaa ja asentaa myös kiinteistöjen palokatkoja. Yhtiön kasvavaa asiakaskuntaa ovat kiinteistönomistajat ja heille palveluja tuottavat kiinteistömanagerit, huoltoyhtiöt, isännöitsijät sekä myös yritysten turvallisuuspäälliköt.

Kata Safety Oy:n toimitusjohtaja on Janne Rahunen. Hän perusti Suomen Turvaympyrä Oy:n vuonna 2016. Vuonna 2018 Suomen Turvaympyrä osti säteilymittareita valmistaneen KATA-Electronicsin liiketoiminnan. Turvaympyrä ja Kata-Electronics yhdistettiin Kata Safety Oy:ksi saman KATA®-brändin alle vuonna 2019.

Kuluvan vuoden helmikuussa Kata Safety laajensi toimintaansa Jyväskylään. Osakkaaksi ja Jyväskylän-toimipisteen vetäjäksi tuli Joni Rahunen. Aiemmin toimitilapalvelujen johtamisen restonomiksi opiskellut ja toimitilapalveluissa työskennellyt Joni Rahunen on tuonut Kata Safetyn kehittämiseen muun muassa palvelumuotoilun ja digitalisaation osaamista.

– Väestönsuojan huolto, tarkastus ja tiiveyskoe ovat lain mukaan kiinteistön omistajan vastuulla. Lain vaateista huolimatta on paljon väestönsuojia, joissa huoltotoimet ovat jääneet tekemättä. Huoltamaton väestönsuoja on paitsi turvallisuusriksi, pahimmillaan myös raskas kuluerä. Tähän ratkaisuksi Kata Safety tarjoaa asiakkailleen luotettavan ja kattavan palvelukonseptin, Joni Rahunen kertoo.

Kuluneen kevään aikana asiakasrajapinnassa onkin tehty paljon kehittämistyötä. Asiakkaat janoavat tietoa.

– Turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä vaatimuksia tulee monesta suunnasta. Asiakkaidemme työmäärä ja vastuu kasvaa koko ajan. Meidän tavoitteemme on auttaa, neuvoa ja helpottaa vastuun kantamista, Kata Safetyn toimitusjohtaja Janne Rahunen lupaa.

Business Joensuun kasvuvalmennusta

Kata Safety on hyödyntänyt aktiivisesti Business Joensuun palveluja. Kehitysyhtiö on ollut asiakkaansa rinnalla vuonna 2018 toteutuneessa liiketoimintakaupassa, kuten 2019 käynnistyneessä kasvuvalmennuksessakin.

– Business Joensuun tuki on ollut meille ratkaisevan tärkeä. Nyt käynnissä olevalle strategiatyöllemme kasvuvalmennus on antanut hirmu hyvää tukea, Janne Rahunen iloitsee.

Kata Safety Oy:ssä kasvu- ja kehittämistyötä tehdään monella rintamalla palvelujen tuotteistamisesta säteilymittarien tuotekehitykseen. Viime tilikaudella liikevaihto oli 300 000 euroa. Kuluvalla tilikaudella tavoitellaan 400 000 euron etappia. Valtakunnallistuminen edellyttää jatkossa myös työntekijämäärän lisäystä.

Lue laajempi juttu Kata Safetyn kuulumisista tästä linkistä!

Teksti: Sirkka-Liisa Aaltonen/Viestintä-Ässä Kuvat: Jarno Artika/Kuva-Artika