22.7.2020 klo 13:44
Uutinen

Keskihintaisten älypuhelinten kisa kovenee Suomessa – OnePlus Nord asettaa haasteen selvästi kalliimmille 5G-puhelimille

OnePlus Nord kilpailee tasaväkisesti selvästi kalliimpien älypuhelinten rinnalla.

OnePlus on julkistanut uuden Nord-älypuhelimensa, joka saattaa aloittaa uuden aikakauden 5G-puhelinten hinnoittelussa. Tähän asti 5G-puhelimet ovat sijoittuneet etupäässä selvästi kalliimpaan hintaluokkaan. Nordin edullisempi malliversio maksaa 399 euroa.

Nord on mielenkiintoinen ja samalla osittain hämmentävä uutuus, sillä se asettaa kalliimpien OnePlus -puhelinten ostajalle kysymyksiä. Miksi kannattaa maksaa kalliimmasta älypuhelimesta, kun halvempi malli tuo käyttöön lähes samat ominaisuudet?

Nordin tekniset tiedot vakuuttavat etenkin kameran osalta. Puhelimessa on optisella kuvanvakaajalla varustettu 48 megapikselin pääkamera, joka on sama kuin OnePlus 8 -lippulaivamallissa. Tämän lisäksi Nordissa on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera, makrokamera ja syvyyssensori.

Lisäksi Nord tuo käyttäjälle jotain sellaista, jota edes lippulaivamallista ei löydy. Puhelimessa on kaksoisetukamera, jolla voi ottaa kuvia ultralaajakulmalla. Tästä on hyötyä, kun etukameraa käytetään esimerkiksi ryhmän kuvaamiseen.

Lippulaivamallista tuttu ominaisuus on myös nopea pikalataus, joka mahdollistaa 70 prosentin lataustason puolessa tunnissa.

Kaiken lisäksi puhelin tukee 5G-verkkoteknologiaa, jota ei löydy vieläkään esimerkiksi Applen puhelimista.

Nord-malleja on saatavilla kaksi: 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettu versio maksaa 399 ja tuplasti isommalla tallennustilalla hintaa on 100 euroa enemmän. Laite on ennakkotilattavissa Elisan, DNA:n, Telian, Verkkokaupan, Gigantin ja Jimm’sin kanavista 21. heinäkuuta kello 18 alkaen.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi