16.5.2022 klo 10:00
Uutinen

Kivointa on matkustaa

Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja

Maailma on osteri ja nyt se on taas raollaan. Mutta ei lähteminen helppoa ole, kun on päässyt kotoilun makuun. Uusi sohva tuli hankittua ruotsalaisesta huonekaluliikkeestä ja jonkun siinä on istuttava. Ja onko ihan pakko riisua maskit? Niiden takana oli oikeastaan mukava lymyillä. Ei mitään kiirettä. Hengitellään rauhallisesti sisään ja ulos. Palautetaan mieleen, miksi matkustaminen on niin kivaa, yrittäjällekin.

10 syytä matkustaa merta pitkin kesään

1. Vähemmän märehdittävää 

Pienissä ympyröissä ajatukset jumiutuvat ja ongelmat voivat tuntua isoilta ja ylitsepääsemättömiltä. Miksi Kaisa ei ikinä vaivaudu ottamaan suodatinpussia pois mokkamasterista, vaikka bioastia on siinä ihan vieressä? Matkan aikana ongelmat pienenevät pureskeltavan kokoisiksi.  

2. Huulet. Nyt niitä saa taas liikutella

Muistatteko vielä huulet? Nuo pitkään piilossa olleet lihaisat herkkupalat kasvojen alaosassa, leuan ja nenän välissä. Jotkut meistä tykkäsivät (ennen vanhaan) värittää ne. Tuuliko huulia liikuttaa? Ei, vaan puhe! Matkoilla saa jälleen vapaasti pälättää, ventovieraiden kanssa. Ja nauraa! Sehän vähentääkin stressiäkin!

3. Enemmän happea 

Isoissa laivoissa, aavalla merellä ja avarissa hotelleissa on tilaa hengittää ja tarkastella asioita kauempaa. Tunkkaiset ideat oman pään sisällä kirkastuvat kummasti, kun happea on enemmän.

4. Ei-suolaiset hinnat

Me kutsumme sitä merihinnaksi, vaikka se ei ole suolainen. Laivoilla myytävät tuotteet ovat noin 20 % maahintoja edullisemmat. Tiesitkö muuten, että on olemassa mustaherukkakuohuviiniä? Emme itsekään muistaneet sitä, ennen kun vilkaisimme omaa valikoimaamme. 
Merihintaan laivalta

5.  Värit, värit, VÄRIT 

Kesäkö se siinä möllöttää? Kun ympärillä on uutta, aistit virittyvät. Olemme pakostakin enemmän läsnä ympäristölle ja itsellemme. Ei kai se huono ole? Ei kai. Kokeillaan ainakin.  

6. Silja Line täyttää 65 vuotta

Ai että. Kiitos onnitteluista! Tämä on ihan paras ikä. Olemme jakaneet yhdessä hetkiä vasta 65 vuotta. Sen kunniaksi laivoilla on kaikenlaista, esimerkiksi syntymäpäivämenu.
Uudet menut

7. Enemmän suklaata 

Tarvitseeko tätä perustella? Maailma on paitsi osteri, myös karkkikauppa. Oletko käynyt Tallinnassa pienessä Karu Talu -suklaapuodissa? Kun oven avaa, se on menoa se.   

8. Vähemmän kännykkää 

Yksi matkailun outouksia on se, että puhelinta tulee tuijoteltua vähemmän ja ihmisiä enemmän. Merinäköala, tuo suuri ja elävä näyttö imaisee sisäänsä. Silmä lepää, sielusta puhumattakaan. 

9. Enemmän ja livenä  

Keikat ja elävä musiikki. Sitähän tuntee olevansa itsekin elossa, kun laulaa mukana!  
Kesän keikat

10. Kop kop, minäkö siellä?

Kuka olisin, jos riisuisin tämän maskin, näkyvän tai näkymättömän? Matkalta ei koskaan palaa aivan samanlaisena millaisena sinne lähti. Jos haluaa pysyä aivan samanlaisena läpi elämän, kannattaa jäädä kotiin.
Nyt jos varaisit, koska olisit merellä?

Terkuin,

Tallink-Siljan miehistö

Psst. Jos matkustat mieluummin porukalla (yli 10 hlöä), miksi et klikkaisi tästä?