22.8.2018 klo 17:45
Uutinen

Kryptovaluutat alamäessä: Asiantuntija povaa Bitcoinille silti hurjaa nousuputkea

Osa virtuaalivaluutoista on menettänyt kesällä merkittävän osan arvostaan. Suurin hypetys näyttää olevan ohi, vai onko sittenkään?

Kryptocvaluuttojen markkina on kokenut kovia kuluneen kesän aikana. Kesäkuussa alkanut matalasuhdanne käynnistyi, kun Yhdysvalloissa lykättiin päätöstä pörssinoteeratun Bitcoin-rahaston hyväksymisestä. Jos päätös olisi tehty ja se olisi ollut myönteinen, toimenpide olisi lisännyt virtuaalivaluutan uskottavuutta ja se olisi saattanut sysätä etenkin Bitcoinin arvon uuteen nousuun.

Kurssit ovat valuneet kesän aikana alamäkeen markkinoiden odottaessa tärkeitä päätöksiä Yhdysvalloissa.

Viime aikoina ovat kärsineet myös muut virtuaalivaluutat kuten Ethereum, joka on valahtanut 11 kuukauden alhaisimpaan noteeraukseensa. Alamäen taustalla on Ethereumilla toimintaansa rahoittaneiden startup-yritysten Ethereum-varantojen myyminen ja muuttaminen perinteiseksi valuutaksi.

Bitcoinin arvo on laskenut alle 6000 dollariin eli noin 1500 taalaa alemmas kuin heinäkuussa.

Hurja ennustus Bitcoinin arvosta

Markkinoilla on edelleen niitä, jotka uskovat virtuaalivaluutojen, etenkin Bitcoinin, murtavan uusia ennätyksiä lähiaikoina.

Yksi heistä on Bitcoin Foundation -säätiötä vetävä Llew Claasen, joka on julkisesti arvioinut Bitcoinin yltävän hurjaan 40 000 dollarin noteeraukseen vuoden loppuun mennessä. Samaan hengenvetoon hän on todennut, että 90 prosenttia kryptovaluutoista kaatuu kokonaan ennemmin tai myöhemmin osoittauduttuaan huijauksiksi.

Claasen luottaa Bitcoiniin ja siihen, että yhä useampi luottaa virtuaalivaluuttaan ja on valmis käyttämään sitä. Hän uskoo myös, että sijoittajat ovat palaamassa kryptovaluuttamarkkinoille.

Vastustajat ja virtuaalivaluuttoihin pessimistisesti suhtautuvat pitävät niitä edelleen riskisijoituksina. Toinen pelko liittyy tietoturvaan.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi