Järvenpääläinen Saija Sitolahti edusti Suomea kukkasidonnan MM-kilpailuissa Interflora World Cupissa Englannin Manchesterissa viime viikolla.
13.9.2023 klo 06:35
Uutinen

Kukkiensidonnan MM-kisoihin osallistunut Saija Sitolahti: ”Pettymyksen tunne kääntyi nopeasti motivaatioksi, ja nälkä jäi”

Floristimestari ja yrittäjä Saija Sitolahti edusti Suomea kukkasidonnan MM-kisoissa Manchesterissa viime viikolla.

Järvenpääläinen yrittäjä Saija Sitolahti edusti Suomea kukkasidonnan MM-kilpailuissa Interflora World Cupissa Englannin Manchesterissa viime viikolla. Sitolahdelle irtosi kisasta 11. sija.

–  Tavoitteenani oli tietysti voitto, mutta epäonnistuin yhdessä työssä aika totaalisesti. Työ oli yllätystyö, ”Meidän niitty”, jossa piti tehdä mehiläiskennon muotoiseen kalusteeseen asetelma. Arvioin nopeuteni väärin. Siinä oli puolitoista tuntia aikaa, enkä lopulta ehtinyt laittamaan riittävästi kukkia työhön, Saija Sitolahti kertoo.

Voitto meni Nicolaus Petersille Saksaan.

”Haluan oppia vielä paljon”

Kolme etukäteen suunniteltua ja harjoiteltua työtä (Roikkuva tilatyö ”Metsän katokset”, pöytä kahdelle -aiheen ”Meren aallot” ja morsiuskimppu ”Pilvet”) onnistuivat erinomaisesti, Sitolahti kertoo.

Nämä kolme työtä suunniteltiin etukäteen, ja tarvikkeet lähetettiin rahdilla Suomesta Manchesteriin. Kukat tulivat suoraan Hollannista.

–  Olin harjoitellut näitä aktiivisesti vuoden alusta joka päivä. Olen tästä kaikesta tosi onnellinen ja kiitollinen. Pettymyksen tunne kääntyi nopeasti motivaatioksi, ja nälkä jäi. Tämä oli huima kokemus, koska sain viikon ajan olla maailman parhaiden floristien kanssa. Haluan oppia vielä paljon. Tämä oli myös tarpeellinen luova tauko yrittäjän työssä, Sitolahti sanoo.

Sitolahdella on aikaisempaa menestystä kukkasidonnasta PM-kisoista, joissa hän on voittanut hopeaa vuosina 2000 ja 2003.

Koko perhe mukana kannustamassa

Sitolahti omistaa veljensä Joonas Niemisen kanssa puoliksi Järvenpään Kukkatalon, jota he ovat pitäneet vuodesta 1991.

Järvenpään Kukkataloon kuuluu puutarhamyymälä, hautaustoimisto ja kukkakauppa. Töissä on 18 henkilöä. Myös Sitolahden ja Niemisen kaksi muuta sisarusta Eine-Maria Nieminen ja Lasse Nieminen ovat yrityksen palveluksessa. Eine-Maria Nieminen toimi Sitolahden assistenttina Manchesterissa.

Kaikki sisarukset olivat kannustamassa Manchesterissa Sitolahtea, kuten myös hänen kolme poikaansa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.

Eeva Pesonen