RIB Saimaan yrittäjä Heikki Väisänen kuljettaa pitsat mökkiläisille vesijetillä
Tuore matkailuyrittäjä alkoi heti yrityksen ostamisen jälkeen kehitellä uusia palveluita. Yksi niistä oli "pizzajetti".
12.6.2023 klo 15:48
Uutinen

Kun mökkiläisen nälkä iskee, Heikki Väisänen kuljettaa pitsat rantaan vesijetillä: ”Kysyntää tuntuisi olevan”

Vastikään paikallisen venetaksitoiminnan ostanut yrittäjä on ideoinut uuden palvelun Puumalan ja Ristiinan mökkiläisille.

Pirkanmaalainen rakennusalan yrittäjä Heikki Väisänen oli haaveillut viettävänsä tulevina kesinä aikaisempaa enemmän aikaa kesämökillään Saimaan rannalla.

Mahdollisuus tähän aukeni yllättäen, yrittäjyyden kautta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsi-Savo -lehti.

– Olin miettinyt venetaksitoiminnan aloittamista parin vuoden ajan. Nyt kun siihen avautui tilaisuus, päätin tarttua siihen, Väisänen kertoo Yrittajat.fille.

Väisänen osti eläkkeelle siirtyneen yrittäjän liiketoiminnan. RIB Saimaa tarjoaa erilaisia venetaksipalveluita Saimaan vesistön alueella. Kaupan myötä Väisänen ostaa edellisen yrittäjän kaluston.

Tuore matkailuyrittäjä alkoi heti yrityksen ostamisen jälkeen kehitellä uusia palveluita. Yksi niistä oli ”pizzajetti”. Palvelua testattiin ensimmäisen kerran viime viikonloppuna.

Nyt Väisänen kuljettaa pitsoja vesijetillä vuoroin Puumalan ja Ristiinan alueilla.

– Katsotaan nyt, miten tämä lähtee. Palvelulle tuntuisi olevan kysyntää, koska tällä alueella on paljon eteläisestä Suomesta tulleita mökkiläisiä, jotka ovat tottuneet käyttämään erilaisia ruokakuljetuspalveluita.

Toimitus 20 kilometrin päähän

Pitsat valmistetaan Ristiinassa Ravintola Varkaantaipaleessa ja Puumalassa Pistohiekka Resortissa. Asiakas tekee tilauksen puhelimella, minkä jälkeen hän lähettää vielä WhatsApp-sovelluksella haluamansa pitsan sekä mökin sijainnin Väisäselle. Toimituksia on valittuina viikonpäivinä.

– WhatsAppin kautta saan tarkan sijainnin, koska käyttäjä voi paikantaa itsensä reaaliajassa, yrittäjä kertoo.

Lähialueille kuljetusmaksu on 15 euroa, kaukaisimpiin kohteisiin noin 50 euroa. Väisänen arvioi, että 20 kilometriä alkaa olla enimmäisetäisyys toimituksille.

– Kyllähän tässä tietysti bensaa kuluu. Pyrin hinnoittelemaan alueet erikseen. Toisaalta Saimaan alue sopii hyvin tällaiseen toimintaan, koska vesiteitse matka on usein lyhyempi, hän kertoo.

Oma merkityksensä on myös sääolosuhteilla. Jos luvassa on jatkuvaa sadetta, luvattu pitsatoimituspäivä joudutaan suurella todennäköisyydellä perumaan. Pieni sade ei sen sijaan menoa haittaa.

Väisänen kuljettaa vesijetillä enintään kahdeksan pitsaa kerrallaan. Isommat tilaukset hoituvat tarvittaessa veneellä.

Yrittäjä toivoo, että haave Saimaan rannalla vietetyn ajan pitenemisestä toteutuu.

– Jatkossa teen syys- ja talvikauden remonttialan töitä Tampereella ja siirryn sitten toukokuussa Saimaalle, hän kertoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen