Palvelujohtaja Jukka Aarnio ja Myyntijohtaja Pekka Hämäläinen ovat Duo Interiorin perustajaosakkaita.
2.9.2022 klo 09:00
Uutinen

Kun työnantaja meni yllättäen konkurssiin, avainhenkilöt päättivät perustaa uuden yrityksen – Uusi alku syntyi nopeasti

Duo Interior syntyi, kun edellinen työnantaja kertoi yllättäen konkurssista. – Kaikki saivat muita työtarjouksia, mutta halusimme tehdä asiat tavallamme. Siksi lähdimme yrittäjiksi, myyntijohtaja Pekka Hämäläinen kertoo.

Kalusteliike Pa-Ri Materia Oy ajautui keväällä konkurssiin, mikä oli yllätys asiakkaille, työntekijöille ja tavarantoimittajillekin. Viisi yrityksen avainhenkilöä jäivät pohtimaan, miten toimistokalusteiden kierrättämistä voitaisiin jatkaa. He näkivät palvelulle kysyntää, joten he perustivat uuden yrityksen DUO Interior Oy:n.

Yrityksen perustajat ovat Pari-Materian pitkäaikaisia työntekijöitä eri ydintoiminnoista. Viimeiset työpäivät entisen työnantajan palveluksessa olivat kesäkuun lopussa. Heinäkuun alussa uusi yritys jo käynnistyi.

– Kalustevalmistajat ja tutut asiakkaat kyselivät konkurssi-ilmoituksen jälkeen, että mitäs nyt sitten. Kaikilla Duo Interiorin osakkailla on omat vahvuutensa ja takanaan pitkät urat alalla. Olemme toimineet tiiviisti yhdessä ja olimme operatiivisessa vastuussa omissa tehtävissämme. Yrittäjähenkisesti olemme ajatelleet ennenkin. Kaikki saivat muita työtarjouksia, mutta halusimme tehdä asiat tavallamme. Siksi lähdimme yrittäjiksi, myyntijohtaja Pekka Hämäläinen kertoo.

Duo Interiorin nopeasti käynnistyneeseen toimintaan on jo lähtenyt mukaan kuudeskin entinen Pa-Ri Materian työntekijä ja näin toiminta laajentui Varsinais-Suomen alueelle.

Maltillista kasvua

Entinen työnantaja Pa-Ri Materia toimi noin kymmenessä myymälässä ympäri Suomea ja haki kovaa kasvua. Koronapandemiasta ja Ukrainan sodasta johtuneet häiriöt markkinassa sekä raaka-aineiden hintojen nousu hankintaketjussa kurittivat yrityksen kasvustrategiaa.

Duo Interior lähtee liikkeelle varovaisemmin. Duo Interior myy uusia toimistokalusteita, jotka valmistetaan vastuullisesti EU:n alueella. Valikoimaan kuuluvat myös käytettyjä kalusteita huollettuina ja kuntotarkastettuina vuoden takuulla. Lisäksi Duo Interior auttaa yrityksiä luopumaan vastuullisesti heille tarpeettomista kalusteista. Palvelu maksimoi kalusteiden uudelleenkäyttöprosentin.  

Yritys toimii Vantaalla ja verkon kautta koko Suomeen.

Itse toiminnassa ei ole tuoreille yrittäjille uutta opeteltavaa, mutta perustamisvaiheessa ja käynnistämisessä on paljon töitä. Kasvutavoitteet ovat maltillisia.

– Lähdemme harkiten liikkeelle. Kaikilla on toiminnassa sama päämäärä ja tavoite. Tärkeää on avoimuus, jotta yllätyksiltä vältytään, Hämäläinen kertoo.

Elina Hakola