27.1.2021 klo 13:56
Uutinen

Kuntavaalien ehdokasasettelu on käynnissä. Yrittäjä lähde ehdolle!

Keski-Suomen Yrittäjät kannustaa yrittäjiä asettumaan ehdolle kevään kuntavaaleihin.

– Viime kerralla valtuustoihin pyrki Keski-Suomesta 383 yrittäjäehdokasta, tälle vuodelle tavoittelemme 400 yrittäjäehdokasta. Yrittäjien ja kuntien menestymisen kohtalonyhteys on tiivis, siksi yrittäjien äänen pitää kuulua myös päätöksenteossa, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski muistuttaa.

Yrittäjäjärjestön tavoitteena on saattaa kuntien päätöksenteko nykyistä yrittäjäystävällisemmäksi.

-Toivomme että yrittäjät lähtevät nyt rohkeasti ehdolle, puolueesta riippumatta. Yrittäjien ääni on tärkeä saada kuuluviin, kaikilta paikkakunnilta ja yrittäjien eri lähtökohdista. Yrittäjillä on keskeinen rooli kuntien kehittämisessä, Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen painottaa.

Kevään kuntavaaleissa päätetään Keski-Suomen elinvoimasta ja siitä, miten alueen yrittäjien näkemykset otetaan huomioon

– Valmistaudumme vaaleihin tilanteessa, jossa kuntiin tarvitaan vahvaa elinvoima- ja talousosaamista. Yrittäjiltä löytyy näitä molempia runsaasti, ja niitä koetellaan joka päivä yrittäjän arjessa. Jäsenistölle tekemämme kyselyn mukaan keskisuomalaiset yrittäjät pitävät tärkeimpinä vaalien elinvoimateemoina yrityspalveluita kunnissa, työllisyyttä sekä hankintoja, kertoo Jyräkoski.

Koposen mielestä menestyksekkään kunnan reseptiin kuuluu ketteryyttä päätöksenteossa, ymmärrystä yritystoiminnasta ja innovatiivisuutta.

– Näitä kaikkia taitoja löytyy yrittäjiltä. Yrittäjyyttä esiin nostamalla koko Suomi nousee. Yrittäjyys on yhteiskunnan moottori, jos yrittäjyys ei pyöri, ei pyöri kuntakaan. Molempien moottorit tulee pitää käynnissä, hän painottaa.

Yrittäjien pääviesti on Ei kuntaa ilman yrityksiä

Yrittäjät julkaisi Ei kuntaa ilman yrityksiä -nimisen vaaliohjelman marraskuussa. Ei kuntaa ilman yrityksiä -ohjelma tarjoaa ehdokkaalle ja äänestäjälle tärkeimmät asiat yrittäjien näkökulmasta. Yrittäjät koosti kymppilistan kuntavaaleihin. Ohjelman laatimisessa on kuultu yrittäjiä monessa vaiheessa.

Suomen Yrittäjät tarjoaa oppaat esimerkiksi julkisista hankinnoista, kuntastrategiasta, aluekehittämisestä sekä sote-uudistuksesta yrittäjän tueksi. Yrittäjäjärjestö järjestää kuntavaalikoulutuksia ehdokkaille yhteistyössä puolueiden kanssa.

Kuntavaalit pidetään 18. huhtikuuta 2021. Kuntavaaleissa voi asettua ehdokkaaksi 9. maaliskuuta asti.

Kiinnostaako ehdokkuus? Ilmoita ehdokkuudestasi meille

Yrittäjät kertoo verkkosivuillaan maaliskuussa, kuinka paljon yrittäjiä on ehdolla ja kokoaa jäsenyrittäjien tiedot. Tutustu Yrittäjien kuntavaaliteemoihin ja osallistu keskusteluun somessa aihetunnisteella #eikuntaailmanyrityksiä

Yrittäjä, lähde ehdolle kuntavaaleihin tämän linkin kautta ja jätä yhteystietosi Yrittäjien kuntavaalisivuille.