20.4.2017 klo 08:00
Uutinen

Kuntavaalit ovat ohi – valmistautuminen maakuntavaaleihin alkaa

Satakunnasta pääsi mukaan kuntien päätöksentekoon 134 yrittäjävaltuutettua. Määrä on 28 prosenttia kaikista valtuutetuista ja enemmän kuin koko maassa keskimäärin. Vahvimmin yrittäjät ovat edustettuina Merikarvialla, Honkajoella ja Huittisissa.

Maakuntauudistus etenee vauhdilla, ja samoin lähenevät myös historian ensimmäiset maakuntavaalit, joihin aikaa on enää vajaa kymmenen kuukautta. Samaan aikaan, kun puolueet virittävät koneistojaan maakuntavaaleihin, valmistautuvat uudet kuntien valtuustot pohtimaan, miten kuntien elinvoimaa vahvistetaan maakuntauudistuksen tullessa voimaan. Tulossa on isoja muutoksia, joihin uusien päättäjien pitää valmistautua hyvin. Yrittäjät ovat hyviä päätöksentekijöitä, koska he johtavat jo omaa yritystoimintaansa pohtien yrityksen kannattavuutta, tehokkuutta, uusia toimintatapoja sekä uusia innovatiivisia ratkaisuja.

Tavoitteemme on saada yrittäjiä mukaan mahdollisimman paljon myös maakunnan päätöksentekoon. Haluamme saada Satasoteen mahdollisimman paljon valinnanvapautta ja pyrimme toimiviin kasvu- ja yrityspalveluihin, jotka tukevat elinkeinoelämää ja yritysten kehittymistä. Lisäksi maakunnan liikenneasioihin pitää saada uusia raikkaita ajatuksia, joilla nostamme maakunnan kilpailukykyä.

Satakunnan Yrittäjät toimii koko maakunnan alueella ja on siten myös oiva yhteistyökumppani uudelle maakunnalle.

Muutos on mahdollisuus – hyödynnetään se yhdessä.

Markku Kivinen
toimitusjohtaja
​Satakunnan Yrittäjät