Tawastia Groupin toimitusjohtaja Lauri Manninen iloitsee, kun yli vuoden verran kestänyt Hotelli Emilian mittava remontti on valmistunut ja hotellli saadaan taas avattua.

Laadukas ja välittävä perheyritys

Hämeen Yrityssanomat / Esa Heritty

Tawastia Group haluaa, että niin asiakkaat kuin henkilökuntakin ovat tyytyväisiä.

Veikko Lindholm perusti 1990-luvulla ”Vanha Monttu” -nimisen pubin Tampereen Hämeenkadulle. Vuonna 2005 Hämeenlinnan keskustassa sijannut ravintola Tawastia Bank siirtyi perheyrityksen omistukseen. Lindholmin poika Larimikko Lindholm ja tytär Karoliina Mäki-Kuutti yhdessä miehensä Mikko Mäki-Kuutin kanssa ottivat isomman roolin perheyrityksessä.

Tawastia Groupin konserniin kuuluvat nyt Ravintola Piparkakkutalo, Albertin Kellari ja Hotelli Emilia ja Bar Skogster.
– Tällä hetkellä hotelli- ja ravintolakokonaisuus on hyvä ja pysyy hyvin hallinnassa, joten mitään laajennussuunnitelmia ei tällä hetkellä ole, kertoo Tawastia Groupin hallituksen puheenjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti.

Perheyhtiön hallitus antaa täyden tukensa 2021 aloittaneelle toimitusjohtajalle Lauri Manniselle. Ajatuksia ja uusia kehitysideoita esitetään sekä niistä keskustellaan hyvässä yhteishengessä.

Piparkakkutalossa tehtiin 2019 joulukuussa alkanut iso remontti, minkä myötä muun muassa keittiö uusittiin täysin ja muutettiin asiakkaille näkyväksi avokeittiöksi.

Nyt Hotelli Emiliassa on päättynyt yli vuoden verran kestänyt mittavampi saneeraus, missä vuokranantaja uusi talotekniikan ja samalla hotellilla tehtiin pintaremonttia ja tiloja sekä huoneita varusteltiin uusiksi.

Vuonna 2005 suoraan koulun penkiltä perheyritykseen hypänneen Karoliina Mäki-Kuutin sanoista heijastuu intohimo yrittäjyyteen ja toki myös yritykseen.
– Haluamme olla arvostettu asiakkaan näkökulmasta. Hyvä palvelu ja hyvä tuote pyritään tekemään mahdollisimman hyvin joka päivä. Toivoisin myös, että henkilökunnallamme on hyvä olla ja he saavat työrauhan. Pitää välittyä sellainen tunne, että me teemme tosissaan ja yritämme kehittää palveluja aina vain paremmiksi.

Lauri Mannisen uskalias hyppy golfkentältä hotelli- ja ravintolamaailmaan

Lauri Manninen toimi 11 vuotta Tawast Golfin toimitusjohtajana, mutta päätti vaihtaa alaa kesken koronavuosien.
– Pienessä organisaatiossa pääsee monipuolisesti erilaisiin tehtäviin.

Haastattelun aikana tuli akuutti tarve etsiä kadonnutta valaisinlaatikkoa. Hotelli Emilian avajaisiin oli vain muutama päivä aikaa ja viimeisiä kalusteita laitettiin kovalla tohinalla paikoilleen. Onneksi laatikko kuitenkin löytyi ja hotellikin saatiin taas avajaiskuntoon.

Mannisen, samoin kuin Mäki-Kuutinkin sanoista välittyy, mitä Tawastia Group edustaa.
– Olemme välittävä perheyritys. Työntekijöistä pidetään huolta ja täällä on kiva olla töissä.  Työntekijöiden oikeudet ovat korkealla ja he voivat luottaa siihen, että kaikki hoidetaan asiallisesti.