11.12.2017 klo 19:02
Uutinen

Lappi hamuaa lisää startup-yrityksiä – 10 miljoonan euron sijoitusrahasto ja uudet toimitilat

Rovaniemelle perustettava rahasto sijoittaa muun muassa muotoiluun, pohjoisiin elintarvikkeisiin sekä peli- ja ohjelmistoalan startup-yrityksiin.

Rovaniemelle perustetaan startup-yritysten toimintaa tukeva 10 miljoonan euron sijoitusrahasto.

Kaupunkiin suunnitellaan myös co-working -toimitilat.

Tavoitteena on tuottaa koko Lapin alueelle yli 100 kansainvälisesti kasvavaa startup-yritystä vuoteen 2021 mennessä.

Aiesopimuksen allekirjoittivat Rovaniemen Kehitys Oy ja FinestLove Oy, jonka taustavoimiin kuuluu muun muassa peliyhtiö Roviolla työskennellyt Peter Vesterbacka.

Sijoitustoiminnan keskeisimpiä toimialoja tulevat olemaan muun muassa muotoilun alat, pohjoiset elintarvikkeet, opetuksen ja koulutuksen alat, peliala sekä ohjelmisto- ja sovelluskehityksen alat.

– Yrityspanimo-hankkeessa olemme vuoden 2017 aikana pystyneet saamaan aikaan Rovaniemelle yli kymmenen uutta yritystä, joista useampi on onnistunut saamaan myös sijoittajia mukaan toimintaansa. Yrityspuolella on nyt erittäin positiivinen vire ja meillä on täällä Lapissa erittäin paljon osaamista, jonka pohjalle on mahdollista perustaa kansainväliseen kasvuun tähtääviä startup-yrityksiä, sanoo Game Brewery -hankkeen projektipäällikkö Marko Alamartimo Rovaniemen Kehitys Oy:stä.

– Meidän on nyt pystyttävä tukemaan startup- yrityksiä entistä paremmin, jotta alueena Lappi voi kilpailla etelän isojen kaupunkien vetovoimaa vastaan. Rahaston ja startup-keskittymän syntyminen on hyvä alku, sillä kasvu vaatii toimivan pohjan ja toimintamallit, Alamartimo toteaa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Rovaniemen Kehitys Oy

Muita kiinnostavia aiheita