Talous ja nuoret TAT ry ja Nuori Yrittäjyys ry yhdistävät toimintansa 1.6.2023 alkaen. Molempien yhdistysten tehtävänä on ollut lasten ja nuorten työelämä-, talous-, ja yrittäjyysosaamisen edistäminen kouluissa ja oppilaitoksissa yhdessä opettajien kanssa.
17.2.2023 klo 10:06
Uutinen

Lasten ja nuorten yrittäjyystaitoja ajavat yhdistykset Talous ja nuoret TAT sekä Nuori Yrittäjyys menevät yhteen

Talous ja nuoret TAT ry ja Nuori Yrittäjyys ry yhdistävät toimintansa kesäkuun alussa. Yhdistyvien tahojen uusi nimi on Nuorten yrittäjyys ja talous NYT. Nuoret näkevät yrittäjyyden yhä useammin hyvänä mahdollisuutena astua työelämään.

Talous ja nuoret TAT ry ja Nuori Yrittäjyys ry yhdistävät toimintansa kesäkuun alussa.

Molempien yhdistysten tehtävänä on ollut lasten ja nuorten työelämä-, talous-, ja yrittäjyysosaamisen edistäminen kouluissa ja oppilaitoksissa yhdessä opettajien kanssa. Järjestöt ovat synnyttäneet tuhansia yrityksiä vuosien varrella.

– Yhdistymisellä turvataan entistä vahvemmin jokaisen lapsen ja nuoren, taustastaan riippumatta, mahdollisuus työelämä-, talous- ja yrittäjyystaitojen oppimiseen peruskoulussa ja toisella asteella, yhdistykset kertovat tiedotteessa. Yhdistysten yrittäjyysmallit ovat käytettävissä myös korkea-asteen koulutuksessa, yhdistykset sanovat tiedotteessaan.

Nuorten yrittäjähalukkuus on edelleen kasvava trendi.

– Yrittäjyys nähdään yhä useammin potentiaalisena työelämäpolkuna. Työelämän muutoksessa yrittäjämäisestä asenteesta on yhä enemmän hyötyä kaikenlaisessa työssä. Yhdessä pystymme palvelemaan yhä useampia lapsia, nuoria, opettajia sekä kouluja ja oppilaitoksia yhä paremmin, laajemmin ja vaikuttavammin valtakunnallisen verkostomme avulla, toteaa Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Sami Suomela.

NYT tuo yhteen laajan joukon säätiöitä, yrityskumppaneita, elinkeinoelämän toimijoita ja yliopistoja. Perustajajäseniä ovat Aalto-yliopisto, Elinkeinoelämän keskusliitto, Finanssiala, Hanken Svenska Handelshögskolan, JA Alumni Finland, Kaupan liitto, Kemianteollisuus, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa, Palvelualojen työnantajat PALTA, Suomen Uusyrityskeskukset, Suomen Yrittäjät, Teknologiateollisuus, Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton (TT) -säätiö, Yksityisyrittäjäin säätiö ja yrittäjätukijat.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.