18.5.2018 klo 23:42
Uutinen

Lausunto: Helen Oy:n Tattarisuon lämpökeskuksen YVA-ohjelma

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan tuore ehdotus lämpövoimalan sijoittamisesta Tattarisuon teollisuusalueelle on Koillis-Helsingin Yrittäjien mielestä täysin poissuljettava ajatus.

Helsingin Yrittäjät – Koillis-Helsinki ry tiedostaa, että Helsinki tarvitsee lämpövoimaloita turvatakseen riittävän energiansaannin. Suunnitelma Tattarisuon kupeeseen ajatellusta lämpövoimalasta aiheuttaisi kuitenkin Koillis-Helsingin Yrittäjien näkemyksen mukaan Tattarisuon teollisuusalueen, Tattariharjun yritysalueen ja niiden lähistön yrittäjille suhteettoman paljon haittaa pääasiassa lämpövoimalaan liikennöivien kuorma/rekka-autojen vuoksi.

Liikenneväylät ovat jo nykyisellään pahasti ruuhkautuneet tiettyinä aikoina vuorokaudesta ja lisäruuhkautuminen haittaisi entisestään yrittäjien liiketoimintaa.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan tuore ehdotus lämpövoimalan sijoittamisesta Tattarisuon teollisuusalueelle on Koillis-Helsingin Yrittäjien mielestä täysin poissuljettava ajatus. Se tietäisi elinkeinon loppumista monilta alueen yrittäjiltä, sillä tyhjiä tontteja voimalaa varten ei teollisuusalueella ole. Teollisuustonteilla sijaitsevaa yritystoimintaa taas ei kyetä muualle Helsingin alueelle siirtämään kohtuullisin kustannuksin.

Helsingin Yrittäjät – Koillis-Helsinki ry toivoo, että Helsingin kasvattaessa asukasmääräänsä energiantuotannon takaamisen lisäksi myös asukkaiden palvelemiseen tarvittavien yritysten tilatarve huomioidaan ja myös pienyritystoimintaa arvostetetaan.

Helsingin Yrittäjät – Koillis-Helsinki ry
Milla Kissaniitty
Hallituksen puheenjohtaja