5.9.2023 klo 09:09
Uutinen

Lennokasta Yrittäjän päivää!

Vietämme Suomessa Yrittäjän Päivää 5.9. Yrittäjät ovat oman päivänsä ansainneet. Yrittäjät rakentavat maakuntaa joka päivä. Usea yrittäjä mittaa omaa menestystään työntekijöidensä ja läheistensä kautta. On mahtavaa ja hyvin palkitsevaa jokaisen yrittäjän nähdä, kun läheiset ja työntekijät perustavat perheitä, rakentavat kotejaan ja luovat perustaa omalle elämälleen. Sellainen vaatii turvaa tulevaisuudesta, uskallusta, ja luottamusta.

Myös me yrittäjät tarvitsemme pärjätäksemme luottamuksen ilmapiiriä. Me haluamme varmuutta siitä, että toiminnan eväät ovat olemassa vielä huomennakin. Tänä päivänä yrittäjät ovat monessa maakunnassa huolissaan kaupallisen lentoliikenteen jatkumisesta. Maakuntien lentoliikenteen kannalta asiaa ei ole valmisteltu maakuntien vientiyrityksiä, korkeakouluja ja kehitystarpeita kuunnellen. Asiassa on katsottava pitkälle tulevaisuuteen, koska investoinnit ja isot päätökset elinkeinoelämässä perustuvat ennustettavuuteen.

Saavutettavuus on elintärkeä osa kilpailukykyämme varsinkin nyt. Lentoliikenteen kannalta olennaista olisi ratkaista pitkäjänteinen valtion tuki siten, että lentojen määrä mahdollistaisi paluun ennen koronapandemiaa olleelle lentojen kysynnän tasolle. Lentojen suosio on ollut kasvusuunnassa, mutta ollaan vielä kaukana korona-aikaa edeltävistä matkustajaluvuista. Jotta voi syntyä kysyntää, täytyy matkustajille tarjota lentoja. Asia on päätettävä nyt budjettiriihessä, koska lennot on kilpailutettava lokakuussa, jotta lentoyhteydet eivät keväällä 2024 katkea.

Yhteistyön rakentaminen on vaikeampaa kuin sivusta arvosteleminen. Budjettiriihityöskentely alkaa nyt syyskuussa, hyvin pian. Kaupallisen lentoliikenteen jatkon turvaaminen vaikuttaa maakuntien elinkeinoelämän elinvoimaan ja kehitykseen ratkaisevalla ja pysyvällä tavalla. Aktiivisella osallistumisella kaupallista lentoliikennettä koskevaan keskusteluun olet tekemässä tärkeää vaikuttamistyötä maakunnassa.

Hyvää Yrittäjän Päivää!

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry
Jyrki Piiparinen
hallituksen vpj.