11.7.2018 klo 09:52
Uutinen

Luulitko, että tablettien aikakausi on ohi? Microsoftin uutuus kosiskelee Apple-käyttäjiä

Microsoft on esitellyt uuden Surface-tabletin, jonka parhaat avut ovat pienessä koossa.

Työkäyttöön suunnitelluissa kannettavissa pieni koko ja keveys ovat usein tärkeitä valintakriteerejä. Microsoft on tuonut ennakkotilattavaksi uuden Surface Go -hybriditabletin, joka haastaa markkinoilla muun muassa Applen iPadit.

Tablet-tietokoneiden markkinoilla on ollut viime aikoina suhteellisen hiljaista valmistajien keskittyessä lähinnä kannettaviin. Surface Go on osoitus siitä, että uusia kiinnostavia tablet-laitteita tupsahtelee edelleen myyntiin.

Surface Go on 522 grammaa painava ja 8,3 millimetrin paksuinen laite. Samalla se on tähän astisista Surface-malleista edullisin. Laitteen kanssa käytetään aikaisemmista Surface-malleista tuttua kosketuskynää, joka myydään erikseen.

Valmistaja lupaa laitteen akun kestoksi yhdeksän tuntia. Tabletin edestä löytyy viiden ja takaa kahdeksan megapikselin kamera. Laitteeseen voi kirjautua perinteisin metodein, mutta myös kasvontunnistuksella.

Edullinen hinta näkyy kalliimpia Surface-malleja hitaammassa suorittimessa. Tehoa on silti riittävästi työskentelyyn.

Surface Gon hinta on 469 euroa (4 Gt / 64 Gt -malli) ja 619 euroa (8 Gt / 128 Gt -malli). Laite on ennakkomyynnissä Microsoft Storessa ja Gigantin verkkokaupassa. Laite tulee myyntiin 28.8. alkaen.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi