9.10.2021 klo 20:06
Uutinen

Maakunnallinen Vuoden Yrittäjä 2021 -palkinto Kuljetusliike Helokivi Oy:n Sonja ja Joni Helokivelle

Päijät-Hämeen Maakunnallisen Vuoden Yrittäjä 2021 -palkinnon saajaksi on valittu Kuljetusliike Helokivi Oy:n yrittäjät Sonja ja Joni Helokivi. Päijät-Hämeen Yrittäjät julkisti valinnan lauantaina 9.10.2021 Maakunnallisen Yrittäjäjuhlan livelähetyksessä.

Ahti Helokiven Lahteen vuonna 1962 perustama Kuljetusliike Helokivi Oy on erikoistunut polttoöljyn ja palavien nesteiden kuljettamiseen. Amerikkalaisen öljy-yhtiö Esson tuotteiden kuljettamisesta alkanut toiminta on vuosien saatossa laajentunut palavien nesteiden kuljetukseen ja suunnitteluun, vaihtolava- ja nosturikuljetuksiin, kappaletavarakuljetuksiin. Pääosa liiketoiminnasta muodostuu polttoöljyn ja luokan 3 palavien nesteiden kuljettamisesta. Yritys palvelee Suomen johtavia polttoaine- ja energiayhtiöitä, joiden kanssa toteuttaa kunnianhimoisia tavoitteitaan puhtaammasta huomisesta. Uusina palveluina on tullut viherrakentamisen, ylläpidon ja materiaalitoimitusten liiketoiminta.

Lähes 70 henkilöä työllistävä yritys toimii jo kolmannessa polvessa. Yrityksen vastuulliset perhearvot ohjaavat Helokiven matkaa kuljetusalan etujoukoissa.

– Helokiveä on aina kehitetty seuraavaa sukupolvea ajatellen. Jälkipolville halutaan jättää sekä hyvinvoiva yritys että parempi maailma. Kun hoidamme työmme hyvin ja turvallisesti, olemme luotettava ja vastuullinen kumppani sekä asiakkaillemme että ympäristölle, sanoo toimitusjohtaja Joni Helokivi.

Valintaraati haluaa nostaa esille pitkään alalla toimineen arvostetun toimijan, ns. huoltovarmuusyrityksen. Kuljetusliike Helokivi Oy pitää laatua ja turvallisuutta tärkeänä – työ on aina tehty hyvin, asiakkaalle on luotu luottamusta herättävä palvelutapahtuma. ”Jos työtä ei tehdä turvallisesti, niin sitä ei tehdä ollenkaan”. Yrityksen arvoina ovat turvallisuus, rehellisyys, kunnioitus ja tavoitteellisuus. Yrityksen johdosta on vuosien aikana oltu aktiivisesti mukana järjestötyössä (Yrittäjät, SKAL).

Maakunnallinen Vuoden Yrittäjä -palkinto annetaan vuosittain menestyksekkäälle päijäthämäläiselle yrittäjävetoiselle yritykselle. Yrityksen valitsee Päijät-Hämeen Yrittäjien hallitus.

Maakunnallisen Vuoden yrittäjän lisäksi Päijät-Hämeen Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa saivat palkintonsa myös Maakunnallinen Vuoden yksinyrittäjä ja Maakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä.