31.5.2017 klo 18:04
Uutinen

Maakunnallinen Yksinyrittäjä 2017 -palkinto kalastusopas Teemu Hiltuselle

Savon Yrittäjät palkitsi vuoden 2017 yksinyrittäjänä Teemu Hiltusen, jonka yritys Lohimaa Fishing Services tarjoaa kalastusmatkoja Tervon Lohimaassa ja sen lähivesillä.

Matkoja järjestetään niin yritysryhmille kuin yksittäisille henkilöille sukupuoleen ja ikään katsomatta.

Savon Yrittäjien mukaan Hiltunen näyttää erinomaista esimerkkiä siitä, miten ainutlaatuista suomalaista ja savolaista luontoa on hyödynnetty liiketoimintamahdollisuutena. Vaikka ala on haastava, riski on kannattanut.

Valintaa perusteltiin myös sillä, että Hiltusella on innostunut ja aktiivinen ote yrittäjyyteen sekä uskoa omaan tekemiseen. Yksinyrittäjänä Hiltusen sosiaalisuus, taito hyödyntää verkostoja sekä oman persoonan likoon laittaminen ovat olleet avainasemassa mm. markkinoinnissa. Hiltunen tuo toiminnallaan positiivisesti esille myös Tervoa ja koko Pohjois-Savoa.

– Hyvä fiilis ja rohkeus yrittämiseen välittyy myös muille. Toivomme Hiltuselle menestystä yritystoimintaan ja tämän esimerkin innoittamana lisää yhtä innokkaita yrittäjiä Pohjois-Savoon, toteaa Savon Yrittäjien puheenjohtaja Yrjö Ronkainen.

Hiltusen mukaan Vuoden yksinyrittäjä -palkinto on suuri kunnia ja luo uskoa siihen, että asioita on tehty oikein, vaikka yritystoiminta onkin vielä alussa.

Rakkaudesta lajiin

28-vuotiaalle Teemu Hiltuselle kalastus on pienestä pitäen ollut intohimo ja elämäntapa. Yrittäjäksi hän päätti ryhtyä, koska halusi tehdä sitä mistä aidosti tykkää ja saada siitä myös elantonsa.
– Kalastusretkipäiviä on oltava noin 100, että tällä elää. Sen aikaansaamiseen riittää myös haastetta. Olen kuitenkin tyytyväinen yrittäjä. Palo yrittämiseen syntyy halusta saada aikaiseksi näkyviä tuloksia, joista voi olla ylpeä.

Yritys on toiminut nyt reilun vuoden ajan, mutta tulevaisuuden näkymät näyttävät positiivisilta ja kalastusretkiä on varattu enemmän kuin viime keväänä.
– Kalastusretkipäiviä on hyvin ottaen huomioon, että asiakaskunta on suhteellisen pieni ja tunnettavuudessa on vielä tekemistä. Itä-Suomessakin nosteessa oleva jigikalastus kiinnostaa ihmisiä ja sitä halutaan kokeilla, Hiltunen kertoo.

Se, että alueellamme on järviä järvien perään, antaa Hiltusen mukaan hyvät mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämiseen. Haasteena on kuitenkin se, että toiminnan laajentamiseksi täytyisi myös osata hallita 20-30 eri järveä. Hiltunen toteaa, että osa-aikaisen työntekijän palkkaaminen voisi tulevaisuudessa olla mahdollista, jos kalustoa laajennetaan kahteen tai kolmeen veneeseen.

Lisätietoja:

Teemu Hiltunen, yrittäjä, Lohimaa Fishing Services
p. 040 7746 308, teemu.hiltunen(at)lohimaa.fi

Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja, Savon Yrittäjät
p. 050 550 6969, yrjo.ronkainen(at)varpuke.fi

Arto Nykänen, toimitusjohtaja, Savon Yrittäjät
p. 044 3680 501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Savon Yrittäjien Maakunnallinen Yksinyrittäjä -palkinto


Teemu Hiltunen palkittiin Savon Yrittäjien kevätkokouksessa 31.5.2017 Kuopion klubilla.

Maakunnallinen Yksinyrittäjä -palkinto jaettiin viidennen kerran.

Palkinto on kunnianosoitus yksinyrittäjille, joka on yksi vaikeimpia yrittäjyyden lajeja. Katso aikaisemmat palkitut tästä!


Kuva ylhäällä: puheenjohtaja Yrjö Ronkainen, Savon Yrittäjät (vas.) ja yrittäjä Teemu Hiltunen, Lohimaa Fishing Services.