13.4.2017 klo 14:12
Uutinen

Maakunnan lausunto epäili markkinoita

Uusi kasvupalvelulaki on avaamassa 500 miljoonan euron liiketoimintamahdollisuuden yrityksille. Kanta-Hämeessä on arvioitu olevan runsaat 200 yritystä jotka tuottavat kasvupalveluita.

Työ- ja elinkeinoministeriö on pyytänyt lausuntoja tulevaan kasvupalvelulakiin liittyen 26.4. mennessä. Hämäläisiä ei voi syyttää hitaudesta, sillä paikallinen maakuntahallitus kopautti pöytään oman lausuntonsa jo 10.4.

– Valitettavasti lausunto antoi virheellistä kuvaa maakuntamme markkinoiden kyvystä vastata palveluhaasteeseen. Lausunnossa viitattiin mm. huoleen markkinoilla toimivien yritysten määrästä. Tästä meidän ei tarvitse kantaa huolta, Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä rohkaisee.

– Jos markkinoita ei avata ei myöskään oikeita markkinoita ja mahdollisuuksia synny. Hämeen kasvun kannalta on ensiarvoisen tärkeää avata markkinoita ja tarjota uutta kasvua ja mahdollisuuksia joka sektorilla.

Työ- ja elinkeinoministeriön tilaaman selvityksen mukaisesti Kanta-Hämeessä ei ole markkinapuutokseen liittyviä havaintoja. Selvityksen mukaisesti maakunnassamme on 216 kasvupalveluita tuottavan yrityksen toimipaikka. Näistä työllistämistoimintaa tarjoaa 40 yritystä.

Hämeen Yritysviestintä
toimitus@hameenyritysviestinta.fi