5.12.2018 klo 20:44
Uutinen

Maakunnan parhaat palkittiin  

Itsenäisyyspäivän aattona vietetyssä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien itsenäisyyden juhlassa Vuoden 2018 maakunnallinen yrittäjäpalkinto myönnettiin jurvalaiselle Hakola Huonekalu Oy:lle. Karijokinen Ranitek Oy puolestaan vastaanotti Vuoden 2018 Maakunnallinen Nuori Yrittäjä -palkinnon.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimintavuosi huipentui jo 16. kerran järjestettyyn Yrittäjien itsenäisyyden juhlaan, jota vietettiin nyt ensi kertaa Seinäjoki Areenan upeissa puitteissa.

– Järjestömme on osallistunut näkyvästi yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tuloksia on saatu aikaan. Haluankin kiittää lämpimästi teitä kaikkia yrittäjyyden ja oman järjestömme puolesta tehdystä työstä niin paikallisyhdistyksen, aluejärjestön ja Suomen Yrittäjien moninaisissa tehtävissä, kiitteli Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi tervetulopuheessaan.

Juhlapuhuja, 1.1.2019 Kaupan liiton toimitusjohtajana aloittava Mari Kiviniemi muistutti juhlapuheessaan monista onnistumisista, joista suomalaiset voivat olla ylpeitä, mutta myös tulevaisuuden haasteista. Suomi esimerkiksi näyttäytyy useissa OECD:n mittauksissa varsinaisena mallimaana, ja suomalainen koulutus on saavuttanut myönteisiä tuloksia. Silti koulutusjärjestelmässämme on yhä runsaasti kehittämisen varaa, niin peruskoulun osalta kuin elinikäisen oppimisen varmistamiseksi.

-Laadukas koulutus on Suomelle vahvuustekijä, josta on entistäkin tiukemmin pidettävä kiinni. Osaaminen on ollut se punainen lanka, joka on nostanut Suomen maailman kehittyneimpien maiden kärkijoukkoihin. Se on paras tae sille, että pärjäämme nopeasti muuttuvassa maailmassa myös seuraavat sata vuotta, Kiviniemi sanoi.

-Seuraavan hallituksen työlistalla osaamiseen ja innovaatioihin panostamisen onkin oltava kärjessä. Aivan yhtä tärkeällä sijalla ovat työllisyyden, yrittäjyyden ja yritystoiminnan edellytykset. Ennustettava ja riittävän matala verotus, työhön ja yrittäjyyteen kannustava sosiaaliturva sekä vapaat ja vastuulliset markkinat takaavat Suomen menestyksen. Näillä eväillä pystymme huolehtimaan siitä, että Suomi pärjää jatkossakin muuttuvassa maailmassa ja kovassa kansainvälisessä kilpailussa, työllisyys ja talous kasvavat ja onnistumme vastaamaan myös ilmastonmuutoksen haasteeseen.

Eino Rajamäki Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien kunniapuheenjohtajaksi

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät kutsui Yrittäjäneuvos Eino Rajamäen kunniapuheenjohtajakseen itsenäisyyden juhlassaan. Rajamäelle ojennettiin Oltermanninsauva kunnianosoituksena hänen työstään eteläpohjalaisen yrittäjyyden hyväksi.

Rajamäki on ollut Yrittäjien jäsenenä aktiivinen jo heti yrittäjäuransa alusta lähtien. Hänet valittiin Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtajaksi 1973, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallitukseen 1974, varapuheenjohtajaksi 1976 ja puheenjohtajaksi 1980. Rajamäki toimi myös Suomen Yrittäjien keskusliiton puheenjohtajana vuodesta 1985 vuoteen 1994 ja hän oli yksi keskeisin tekijä Suomen Yrittäjien perustamiseen johtaneessa pitkässä prosessissa.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinto myönnettiin tänä vuonna Hakola Huonekalu Oy:lle. Vuoden 2018 Maakunnallinen Nuori Yrittäjä -palkinto taas myönnettiin Ranitek Oy:lle.

Hakola Huonekalu Oy ylläpitää käsityöperinteitä

Hakola Huonekalu Oy:n tarina alkoi vuonna 1963 kun Eero Hakola aloitti Jurvan Niemenkylässä huonekalujen myynnin ja valmistuksen. Vaikeiden aikojen läpi selvinnyt yritys on nyt yksi Suomen kysytyimmistä huonekalujen valmistajista.

Jari Hakola johtaa yritystä yhdessä tyttärensä Annaleena Hämäläisen kanssa. Yritys työllistää 20 henkeä ja alihankkijoiden kautta työllistävä vaikutus on huomattava. Hakolan tehdas sijaitsee Jurvassa ja yrityksellä on kivijalkakauppa Helsingissä sekä verkkokauppa.

Muutama vuosi sitten tehty brändiuudistus oli menestys ja Hakola liikevaihto on kasvanut huimasti. Yritys panostaa tuotteiden korkeaan laatuun. Tuotteet ovat huolella suunniteltuja, valmistettuja ja kestäviä.

www.hakola.fi

Ranitek Oy:n vahvuutena luotettavuus ja moitteeton työn jälki

Jani-Pekka Hannula ja Marko Sahakoski perustivat Ranitek Oy:n toukokuussa 2013 Janin kummisedän innoittamana. Yritys tekee ikkunoiden ja ovien vaihtoja pien- ja omakotitaloihin.

Karijoella asemapaikkaansa pitävä Ranitek Oy työllistää tällä hetkellä yrittäjien lisäksi kaksi henkilöä. Työtä tehdään kahdessa tiimissä eri työmailla, mutta tilanteen vaatiessa isoille työmaille mennään koko porukalla. Ranitekin markkinointi hoituu pääosin sillä, että työmailla tehdään moitteetonta jälkeä.

Yrittäjät pitävät myös asiakkaan informoimista ja aikatauluista kiinni pitämistä erityisen tärkeänä asiana. Sekä Sahakoski että Hannula toivovat, että Maakunnallisen Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnon saaminen Karijoelle herättäisi muidenkin maaseutukuntien nuoret innostumaan yrittäjyyteen.