9.6.2021 klo 10:00
Uutinen

Maakunnan Vuoden nuori yrittäjä -palkinto jaettiin

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry on valinnut joensuulaisen Three Empty Cases Oy:n eli Mobiilitukun Vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

Pohjois-Karjalan Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Three Empty Cases Oy, tutummin Mobiilitukku, on vuonna 2012 perustettu mobiililaitteiden suojatuotteiden ja lisätarvikkeiden verkkokauppa. Mobiilitukku.fi on Antti Uotilan, Heikki Tiilikaisen ja Kare Nupposen perustama mobiililaitetarvikkeiden ja suojauksen tavaratalo, jossa asiakas on aidosti keskiössä. Uniikkia Mobiilitukussa onkin palvelun laatu, toiminnan nopeus sekä joustava asiakaspalvelu. Tuotevalikoima pyritään pitämään mahdollisimman monipuolisena ja oman Inkit-tuotebrändin avulla Mobiilitukun tuotevalikoima onkin selkeästi Suomen suurin puhelimen suojauksen saralla.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Merja Blomberg kertoo, että tänä vuonna valituksi tulleen Mobiilitukun hyvään kehitykseen on syynä myös tietotaito hakukoneoptimoinnissa (Google), jonka ansiosta yritys on selkeä markkinajohtaja ns. orgaanisessa näkyvyydessä. Yrityksen verkkokaupasta löytyy yli 21 000 eri tuotetta.

Yrityksen kasvutarina on hieno.

– Yritys perustettiin vuonna 2012 avoimena yhtiönä yliopiston ohella, kun opiskelu tuntui kauppatieteissä olevan turhan teoreettista. Yritys perustettiin vain sillä mentaliteetilla, että myydään jotain helposti saatavaa ja edullista tavaraa verkossa ja kerätään opit tulevaa varten, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Antti Uotila.

Kukin kolmesta yrittäjästä, jotka ovat vieläpä parhaat kaverit, investoi 600 € alkupääoman yritystä varten. Tuolla summalla tilattiin ensimmäiset myytävät tuotteet ja rakennettiin itse ensimmäinen verkkokauppa.

– Varastotila löydettiin pienestä isovanhempien 3m2 varastosta vanhassa ikkunattomassa öljypannuhuoneessa. Tavarat tilattiin Kiinasta ja myyntikulmaksi valikoitui silloin vielä suosiossa olleet Nokia Lumia laitteet, joille suojakuoria ei hirveästi ollut saatavilla, valottaa Uotila yrityksen alkuaikoja.

Tämän avulla yritys pääsi alkuun ja alkoi pikkuhiljaa kasvaa lumipallon tavoin. Vuonna 2015 yritystoiminta vei jo sen verran aikaa, että yrittäjät olivat vedenjakajalla: lopettaako toiminta kokonaan vai kehittää sitä tavoitteellisesti oikeaksi liiketoiminnaksi. Yrittäjät päättivät kasvattaa liiketoimintaa tosissaan, joka alkoi strategian luomisella, selkeillä tavoitteilla ja entistä kovemmalla työtahdilla. Tästä hetkestä eteenpäin kasvu onkin ollut vahvaa. Nykyisin yrityksellä on omat yli 400m2 tilat Lehmonkankaalla, jonka varastomyymälä palvelee paikallisia asiakkaita.

Tämä osoittaa, että menestyvän liiketoiminnan voi rakentaa myös ilman merkittävää alkupääomaa tai aivan uniikkia ideaa. Alkupääoman jälkeen yrittäjät eivät ole tuoneet omaa pääomaansa yritykseen, vaan koko toimintaa on rahoitettu kassavirralla. Kun yrityksen perusarvot; tässä tapauksessa asiakaslähtöisyys, tavoitteellisuus, uskallus ja intohimo kehittää liiketoimintaa, ovat kunnossa, pääsee jo sillä pitkälle!

Yrityksen kivijalkana on aina ollut verkkokaupan palvelun ja toiminnan laatu. Yritys on halunnut tehdä verkkokauppakokemuksesta ihmisläheistä ja kasvollista tuomalla yrittäjiänsä ja henkilöstöänsä rohkeasti esiin. Kasvollisuus näkyy myös pirteinä viesteinä pitkin ostokokemusta aina mainonnasta paketointiin ja asiakkaalle lähetettäviin viesteihin asti. Verkkokauppa jää usein kylmäksi ja kasvottomaksi ja yritys onkin onnistunut kasvamaan osaksi siksi, että asiakkaita on kuunneltu paljon ja asiakkaan tyytyväisyys on nähty enemmänkin markkinointikuluna kuin minään muuna. Asia kuin asia saadaan aina ratkaistua!

Toinen merkittävä tekijä on yrityksen hakukoneoptimointiosaaminen. Yritys on omalla alallaan selkeä edelläkävijä hakukonenäkyvyydessä, joka tarjoaa parhaan paikan luonnolliselle liiketoiminnan kasvulle. Kolmantena tekijänä voidaan nähdä laajan valikoiman merkitys: Yritys tarjoaa puhelimen suojakuoria lähes 400 eri puhelimelle, joten lähes jokaiselle asiakkaalle löytyy käyttöön sopivat tuotteet.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Merja Blomberg. toimitusjohtaja
Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry
puh. 050 367 5194
merja.blomberg@yrittajat.fi

Antti Uotila, toimitusjohtaja
Three Empty Cases Oy
p. 0400 749 578
antti@mobiilitukku.fi