7.12.2022 klo 11:33
Uutinen

Maakunnan yksinyrittäjäpalkinto Eija Irene Hiltuselle

Maakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto luovutettiin nyt toisen kerran ja palkinnon sai ilomantsilainen yrittäjä Eija Irene Hiltunen Koitadesignistä.

Palkittavaa valittaessa on otettu huomioon, että yrityksellä on vähintään 5 vuoden toimintahistoria, toiminta on esimerkillistä ja siinä on jatkuvuutta.

Yritystoiminnassa on poikkeavaa ja ”jotain erikoista” osaamista, sekä taitoa. Yritys on toimialansa edelläkävijä, yhteiskunnallista arvostusta omaava, rohkea, ennakkoluuloton, urauurtaja ja yrityksellä on paikallista merkitystä. Toki ihan kaikkia näitä kriteerejä ei ole tarvinnut täyttää. Palkittava yrittäjä sai myös 1500 euron stipendin.

Koitadesign

Koitadesignin Eija Irene on suunnitellut pellavavaatteita ja pellavatuotteita, joissa on käsinpainettu karjalaisaiheinen kukkilintu. Tuotteet ommellaan Pohjois-Karjalassa Kiteellä. Uusin tuote on paikallisesti valmistettuja karjalaishenkisiä koruja kotimaisesta koivuvanerista sekä karjalaishenkisiä villapaitoja ja tuotepaketteja paikallisesta villasta.

Kuuksenkaari on majoitusyritys Ilomantsissa yli 100-vuotiaassa entisessä kyläkoulussa. Rakennuksessa on myös kesäisin pellavapuoti Koitashop. Hiltunen on toiminut ammattivalokuvaajana Helsingissä 1998-2009, valokuvaajana ja majoitusyrittäjänä Ilomantsissa 2009-2019. Tekstiiliyrittäjänä ja käsityöläisenä vuodesta 2019, jolloin Koitadesign varsinaisesti aloitti toimintansa. Kaikki kolme toiminnanmuotoa tukevat toisiaan.

Toiminnassa on koko ajan vahvana kestävä kehitys ja ekologisuus. Nykyisen kertakäyttö vaatetuksen tilalle suunnitellut aidoista luonnonmateriaaleista tehdyt vaatteet kestävät ja ovat tyylikkäitä ja ajattomia. Kukkilintu, joka esiintyy Koitadesignin vaatteissa on ikivanha karjalainen hahmo. Se luo selkeän jatkumon meidän kaukaisilta juuriltamme nykypäivään. Kukkilinnun brändääminen on onnistunut loistavasti ja auttaa meitä ymmärtämään sen, että elämä on jatkumo, joka on alkanut ennen meitä ja jatkuu meidän jälkeemme.

Vaikka vaatesuunnittelua onkin tehty vasta muutaman vuoden ajan, on Suomen Käsityömuseo jo pyytänyt Koitadesignen tuotteita kokoelmaansa.

Eija Irene Hiltunen on paluumuuttaja, jollaisia maakunnassamme tarvitaan lisää. Hän on palannut juurilleen. Hän olisi voinut jatkaa uraansa menestyksekkäänä valokuvaajana Helsingissä. Jokin kuitenkin veti Pohjois-Karjalan ja Ilomantsiin.

Yrityksen toimipaikka: Koitadesign, Kuuksenvaarantie 20, 82900 ILOMANTSI, www.koitadesign.fi facebook.com/koitadesign

Pohjois-Karjalan Yrittäjien Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa juhlapuheen piti Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Yrittäjäjuhla kokosi Nurmekseen lähes 200 yrittäjää eri puolilta maakuntaa.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät

Lisätietoja: Merja Blomberg, toimitusjohtaja; gsm 050 – 367 5194

Aiemmin palkitut

2021 Helena Heiskanen, Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta