15.9.2021 klo 07:52
Uutinen

Majatalo Raja avasi Värtsilässä

Helmikuussa yrityskonsultti, sarjayrittäjä, kulttuurintutkija Päivi Korhonen kävi tutustumassa Tohmajärven kunnan omistamiin, Jänisjoen rannalle aikanaan vanhusten asunnoiksi rakennettuihin rivitaloihin, jotka vuosia sitten kunnostettiin Hotelli Joen tarpeisiin.

Majoitustilat ovat nyt siirtyneet pääosin Korhosen omistaman M&P Development Oy -yrityksen nimiin, samoin kuin viereiset rivitalot. Omiin nimiin on varattu myös tontti, johon aikanaan rakentuu pysyvä pesä Värtsilässä.

Päivi Korhonen löysi Värtsilästä ja sukunsa juurista sen, mihin voi laittaa peliin sielunsa täysillä.

Majatalo Raja palvelee Peti&Puuro-tyyliin niitä, jotka standardimajoituksen sijaan haluavat mieluummin jotain muuta. Sisustus henkii ekologista rauhaa, kierrätystä, mummolatunnelmaa.

Majatalo työllistää kesällä yrittäjän lisäksi 3,5 henkeä, talvisaikaan kaksi ja tarvittaessa tuntityöläisiä. Alku on ollut työteliäs ja varauskirja täysi etenkin viikonvaihteissa.

Päivi tietää, että työstään pitää saada muutakin kuin rahaa. Sitä hän sanoo jokaisen työntekijänkin ansaitsevan, yhteenkuuluvuutta ja hyvinvointia.

Hyvinvointi on yksi tärkeä osa Päivi Korhosen yrittäjyyttä, hän on mm. BrainID-mentori ja MuutosMielellä-valmentaja. Neurosonic-hoitohuone siirtyy Taitokortteliin perustettavan Lempi-putiikin yhteyteen.

Konsultin leipäpuuna vielä toistaiseksi säilyy myös toisten yritysten innovaatioiden kaupallistamisen ja liiketoimintaosaamisen sparraaminen, mutta oman yritystoiminnan keskiössä on Värtsilä. Sieltä löytyy yhä uusia yhteistyökuvioita, palveluita ja tuotteita niin Rajalle kuin Lempillekin.

Teksti ja kuva: Riitta Mikkonen


Artikkeli on Neuvokas-jäsenlehdestä. Pääset lukemaan sitä klikkaamalla tästä >