Kuva: Pixhill
29.9.2023 klo 06:00
Uutinen

Maksuttomat mikro-opinnot tarjoavat yrittäjälle ketterän tavan päivittää osaamistaan

Ammattikorkeakoulujen maksuttomien mikro-opintojen kokonaisuuden avulla yrittäjät sekä yritysten henkilöstö voivat päivittää osaamistaan joustavasti.

Hankekokonaisuuden tavoitteena on auttaa mikro- ja pk-yrityksiä päivittämään muutoskykyään, vahvistamaan niiden vihreää siirtymää ja parantamaan digitalisaatioon liittyvää osaamistaan.

Osaamista voi päivittää mikro-opinnoilla, jotka ovat maksuttomina saatavilla yritystenmuutoskumppanina.fi-sivustolla. Suomen Yrittäjät toimii hankekokonaisuuden yhteistyökumppanina.

Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pöllänen painottaa osaavan henkilöstön olevan menestyvän yrityksen perusta. Yrityksen osaamispääomasta kannattaa huolehtia järjestelmällisesti.

– Omaa osaamista kehittämällä voidaan säilyttää nykyiset asiakkaat ja kilpailla menestyksek-käästi myös uusista. Teknologia ja markkinat muuttuvat jatkuvasti, joten osaamiseen inves-toiminen on erittäin kannattavaa. Usein aiemmat tutkinnot tai työssä opitut taidot eivät yksin riitä yrityksen kasvuun ja kehittymiseen.

Kokonaisuuden mikro-opinnot on jaettu helposti hallittaviin osiin, joten opiskella voi lyhyinäkin vapaahetkinä, esimeriksi kahvitauolla. Lisäksi tarjolla on perinteisiä opintoja niille, jotka halua-vat syventyä aiheisiin perusteellisemmin.

Opintotarjonta on koottu teemoittain osoitteeseen yritystenmuutoskumppanina.fi. Sivusto kokoaa yhteen erilaisia sisältöjä sekä tuo näkymän niin ammattikorkeakoulujen kuin Yrittäjät-akatemian koulutustarjontaan.

Tavoitteena on, että yritysten henkilöstö pääsee mahdollisimman ketterästi tutustumaan tarjolla oleviin maksuttomiin sisältöihin.

– Kouluttautuminen ajasta ja paikasta riippumatta on arvokas mahdollisuus yrittäjille, jotka ymmärtävät oman osaamisen merkityksen yrityksen menestykselle, Jenni Pöllänen sanoo.

Mikä hanke?

Yritysten muutoskumppanina – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio React-hankkeiden päärahoittajana toimii Euroopan Sosiaalirahasto.

Hankkeet toteutetaan yhteistyössä kauppakamarien, alueellisten yrittäjäjärjestöjen ja ammattikorkeakoulujen kanssa.

Vuoden lopussa päättyvän hankkeen yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus