6.11.2020 klo 10:07
Uutinen

Marko Merkkiniemi on valittu Lapin Yrittäjien omistajanvaihdoskoordinaattori -hankkeen projektipäälliköksi

Kansainvälisen kaupan MBA Marko Merkkiniemi, 40, on valittu Lapin Yrittäjien omistajanvaihdoskoordinaattori -hankkeen projektipäälliköksi. Merkkiniemi on myös valmistunut 2012 Tradenomiksi ja suorittanut Yrittäjän ammattitutkinnon 2009.

Merkkiniemi on työskennellyt erilaisissa kehitystehtävissä isoissa ja pienissä yrityksissä, yrittäjänä sekä kunnan elinkeinoyhtiössä. Ov-koordinaatin tehtävään Merkkiniemi siirtyy ProAgriasta, jossa hän on toiminut yritysasiantuntijana.

– Aloitan uudessa tehtävässä erittäin innostunein tunnelmin. Omistajanvaihdos on aina suuri ponnistus yrittäjälle ja vaatii monesti vuosienkin pohjatyön joten työn sarkaa varmasti riittää. Omistajanvaihdosten onnistuminen on paitsi yrityksille, myös koko maakunnalle tärkeä asiajoten otan ison haasteen vastaan nöyrästi mutta innolla, toteaa Marko Merkkiniemi.

Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo iloitsee hankkeen rahoituksen varmistumisesta ja näkee hankkeen toteutumisen erittäin merkittävänä asiana.

– Lapissa toimii yhteensä noin 9000 yritystä. Tutkimusten mukaan omistajanvaihdos on ajankohtainen vajaalle 30 prosentille yrityksistä yrittäjän ikääntymisestä johtuen seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Ikääntyminen on omistajanvaihdosten merkittävä syy, mutta ei suinkaan ainoa. Voidaan arvioida, että Lapissa omistajanvaihdos on edessä 2000-3000 yrityksellä seuraavan kymmenen vuoden aikana, toteaa Salo.

Marko Merkkiniemi aloittaa tehtävässään 1.12.2020. Hän palvelee yrittäjiä ja yrityksiä sekä kuntien elinkeinotoimijoita omistajanvaihdoksiin liittyvissä kysymyksissä. Merkkiniemen toimenkuvana on tuottaa ensineuvontaa omistajanvaihdosta ja sukupolvenvaihdosta suunnitteleville yrittäjille ja yrityksille, kartoittaa tarjolla olevat palvelut ja palveluntarjoajat, järjestää ostajien ja myyjien kohtaamisia, järjestää omistajanvaihdosten edistämiseen liittyviä seminaareja ja työpajoja sekä toimia yhteistyössä omistajanvaihdospalveluita tuottavien tahojen kanssa.

Omistajanvaihdoskoordinaattori -hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin kuntien kanssa ja sen päärahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta. Hanke päättyy 31.5.2023.