28.8.2018 klo 13:37
Uutinen

Microsoftin kevyt hybridikannettava myyntiin: Tässä sen plussat ja miinukset

Microsoft on tuonut myyntiin uusimman hybridikannettavansa, joka toimii kannettavana ja tablettina.

Heinäkuussa esitelty Surface Go on tähän mennessä kevyin, ohuin ja edullisin Surface-malli. Sillä kosiskellaan paitsi opiskelijoita, myös edullista työkannettavaa etsiviä.

Surface Go tulee Suomessa tarjolle kahtena eri versiona. Edullisemmassa, 469 euron versiossa on 64 gigatavua tallennusmuistia ja 4 gigatavun keskusmuisti. Kalliimmassa, 619 euron versiossa on 128 gigaa tallennustilaa ja kahdeksan gigatavua keskusmuistia.

Surface Go on Suomessa saatavilla kuluttajille yksinoikeudella Microsoft Storen ja Gigantin kautta.

Plussat

+- Surface Gon 10-tuumainen näyttö ei ole markkinoiden tarkimpia kokoluokassaan. Esimerkiksi uusin iPad menee ohitse tässä vertailussa. Toisaalta Surface Gon näyttö ei kalpene kilpailussa ja tarjoaa laadukkaan katselukokemuksen. Näytön sivuilla olevat kaiuttimet tarjoavat riittävästi potkua.

+ Surface Gon seisontatuella varustettu näyttö taipuu lähes 180 asteeseen, mikä mahdollistaa laitteen monipuolisen käytön esimerkiksi piirtäjille ja suunnittelijoille.

+ Laitteessa on sekä USB-C-liitäntä että paikka microSD-muistikortille. Kumpaakaan ei löydy uusimmasta iPadista.

+- Uutuusmallin saa 128 gigatavun muistiversiolla, jolloin hinta kipuaa 619 euroon. Tässä vertailussa Applen iPad samalla muistimäärällä tulee edullisemmaksi.

+ Miellyttävä koko. Käyttäjä saa käytännössä kaikki isomman ja painavamman Surface Pron ominaisuudet kompaktimmassa kokoluokassa.

+ Uusitun Type Cover -näppäimistön ansiosta Surface Go tarjoaa täysikokoiset näppäimet aikaisempaa pienemmässä koossa. Näppäimistölevyssä on lisäksi lasipintainen kosketuslevy. Näppäimistö on taustavalaistu. Näppäimistölevyn saa kolmessa eri värissä.

Miinukset

– Akun kesto on valmistajan mukaan yhdeksän tuntia, mutta kansainvälisissä testeissä akussa on riittänyt virtaa 6-7 tunniksi. Se riittää kohtuullisesti vielä liikkuvaan työkäyttöön.

– Prosessori ei yllä aivan Applen iPadien tasolle, jos vertailukohteena on tablet-käyttö.

Lähde: Techradar

Kuva: Microsoft

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi