Koulutuspolitiikan asiantuntija Mikko Kinnunen.
18.9.2023 klo 09:59
Uutinen

Mikko Kinnunen aloitti Yrittäjien koulutuspolitiikan asiantuntijana

Teologian maisteri, entinen kansanedustaja, Mikko Kinnunen on aloittanut Suomen Yrittäjien koulutuspolitiikan asiantuntijana.

Kinnusen tehtävänä on vaikuttaa siihen, että koulutustarjonta vastaa pk-yritysten osaamistarpeita koko maassa. Erityisesti Kinnusen vastuulla ovat ammatillisen koulutuksen kehittäminen ja yrittäjyyskasvatus.

– Lähden innolla edistämään yrittäjyyskasvatusta ja osaamisen kehittämistä erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten näkökulmasta. Tarvitsemme monenlaisia polkuja oppia, jotta jokainen nuori löytää vahvuutensa ja paikkansa yhteiskunnassa, Mikko Kinnunen sanoo.

– Minua innostaa tässä valtakunnallisessa tehtävässä erityisesti sen monipuolisuus ja että saan toimia sekä asiantuntijana että vaikuttajana. Saan edistää yrittäjyyttä, jota kovasti arvostan. Suomi tarvitsee nyt entistä enemmän monenkokoisia yrityksiä, ja me kaikki tarvitsemme yrittävää asennetta, Kinnunen jatkaa.

Kinnunen siirtyy Suomen Yrittäjiin erityisopettajan tehtävästä Helsingin Pukinmäenkaaren peruskoulusta.

Kinnunen toimi vaalikauden 2019–2023 kansanedustajana Oulun vaalipiiristä. Eduskunnassa Kinnunen oli sivistysvaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsen sekä toimi jatkuvan oppimisen uudistuksen parlamentaarisen työryhmässä. Hän oli mukana laatimassa valtioneuvoston koulutuspoliittista selontekoa. Kinnunen toimi myös Keskustan eduskuntaryhmän toisena varapuheenjohtajana.

Kinnusella on lisäksi vankka kokemus ja tuntemus maakunnallisesta ja kunnallisesta päätöksenteosta.

Ennen kansanedustajan tehtävää Kinnunen toimi pitkään kansanopiston rehtorina Reisjärven kristillisessä opistossa, jossa hän edisti yrittäjyyskasvatusta ja -koulutusta eri kehittämishankkeissa. Esimerkiksi yhdessä yrittäjäverkoston kanssa kansanopistoon perustettiin yrittäjyyslinja, kehitettiin aloittelevien naisyrittäjien lyhytkursseja sekä järjestettiin yrittäjäkursseja. 

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus